Derbi na Kantridi

Skauti Juvea, Chelsea i Milana uživo gledali remi Dinama i Rijeke

Rijeka, Dinamo, Kantrida (1)
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
Autori: Robert Junaci, hd
05.05.2013.
u 18:39

BBB su izvjesili transparent 'Takve kao ti uvijek ćemo pamtiti, Ivane Turina počivaj u miru'. Cijeli stadion zapljeskao je Turini, a i Boysima

Dinamo je neokrznut prošao i Kantridu, doduše nije pobijedio, ali remi (0:0) nije loš kad se već zna da je Dinamo prvak, a da gostovanja u Rijeci nikad nisu lagana ni ugodna.

Zdravko Mamić nije stigao s plavima u Rijeku, zadnji put kad je bio rekao je da prvi put nije bio tužan nakon poraza plavih, Rijeka je slavila s 3:0 iako je to na travnjaku izgledalo drastično drukčije. Tako nije došlo do novog susreta s ministrom Jovanović s kojim je u velikoj 'ljubavi'.

No, na utakmici je bio Gabrile Volpi, čovjek koji je svojim novcem preporodio Rijeku, za to je nagrađen dresom i ovacijama Kantride te je izveo početni udarac. Prije kojeg je bila minute šutnje za Ivana Turinu i jednog 23-godišnjeg navijača Rijeke koji je iznenada preminuo. BBB su izvjesili transparent 'Takve kao ti uvijek ćemo pamtiti, Ivane Turina počivaj u miru'. Cijeli stadion zapljeskao je Turini, a i Boysima. A igrači Dinama igrali su u znak sjećanja na svog bivšeg suigrača a crnim florom. Boysi su kasnije razvili transparent 'Bljesak 95' i imena 12 poginulih redarstvenika, te tribinu obilježili brojnim hrvatskim zastavama, doduše, ne s ustavnim grbom.

A da su plavi zanimljivi brojnim klubovima, svjedoče i skauti koji su se najavili na današnju utakmicu. Mjesta su rezervirali Juventus, Chelsea, Rapid, Torino, Everton, Milan, Wolfsburg....

Rođendan jedanas slavila Armada (26.) iako joj je pravi 'datum rođenja' 9. svibnja.

Dinamo je u prvom dijelu propustio dvije velike prilike, Leko, a pogotovu Sammir nisu uspjeli zabiti iz idealnih pozicija. Plavi su bili bolji, a Rijeka je prijetila uglavnom udarcima izvana.

U nastavku se igralo čvršće, ali s manje dobrog nogometa i bez pravih prilika pa je sve završilo s miroljubivih 0:0, a na terenu baš i nije bilo miroljubivo, iako je ugođaj bio odličan. No, plavi ne trebaju žalili za dva boda, oni su ionako prvaci, više će faliti Rijeci u borbi za Europu.

>>Jerko Leko: Zakočila me minuta šutnje za Turinu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije