Nekadašnji socceroos

Skoko: Australci očekuju drugi krug

Australija
Goran Stanzl/PIXSELL
08.06.2010.
u 13:19

Josip Skoko govori sposobnostima selekcije s manje Hrvata nego 2006.

Deset godina bio je socceroos, od 1997. do 2007. godine Josip Skoko 50 je puta nastupio za najbolju vrstu Australije. Dakle, bio je i u onoj selekciji koja je u Njemačkoj 2006. godine Hrvatskoj zabola nož u srce, u skupini nas izbacila sa Svjetskog prvenstva. Bila je to luda utakmica u kojoj je Josip Šimunić uspio dobiti tri žuta kartona.

– Odlučivali smo u izravnom dvoboju s Hrvatskom tko će dalje. Slično će biti i u Južnoj Africi, samo što će Australija odlučivati o odlasku dalje u utakmici protiv Srbije – govori Skoko.

Bivši hajdukovac smatra da je skupina u kojoj su Australija, Njemačka, Srbija i Gana iznimno teška.

– Jedna od najtežih na prvenstvu! Bit će sve otvoreno, nizozemski trener Verbeek pripremio je nešto slično kao što je Australija igrala 2006. godine. Neće biti ljepote u igri. Australija će teško zabijati, ali još teže primati. Trkački će biti maksimalno spremni, za Australiju je najbitnije da ne primi rano gol. Puno toga ovisit će o Kewellu, koji nije puno igrao, Brescianu koji je bio ozlijeđen, a glavni motor bit će Cahill. I, naravno, iskusni Schwarzer na vratima – kaže Skoko, koji će sljedeće sezone u Australiji igrati za Melbourne Hearts.

Proteklih je godina u Australiji bilo puno Hrvata. U Njemačkoj prije četiri godine igrali su Viduka, Skoko, Kalac, Popović, Čulina i Čović. Socceroosi su prava višenacionalna reprezentacija.

– Ima mnogo nacionalnosti u momčadi, ali to se ne osjeća kad je veliko natjecanje. Kada sam ja igrao, mi Hrvati družili smo se malo više, sada nas baš i nema. U selekciji je ostao  Čulina, tu je i Vidošić. No, bez obzira na to tko se s kime druži, u reprezentaciji se uvijek osjeća onaj profesionalni odnos, to nikad nije bilo dvojbeno – kazao je Skoko.

Kakva su očekivanja javnosti?

– Svi očekuju ulazak u drugi krug, ali nema onoga velikog presinga kao, recimo, kod nas – kaže Skoko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije