DEJAN ŠKOLNIK Slovenac koji je odlučio igrati za hrvatsku, a ne za slovensku mladu reprezentaciju

Školnik: Zamalo su me otpisali zbog visine i žgoljavosti

03.03.2009.
u 20:01

Mladi veznjak Maribora, Slovenac Dejan Školnik (20), odlučio je igrati za hrvatsku, a ne za slovensku mladu reprezentaciju. Zasad ima tek slovensku putovnicu no, budući da su mu roditelji rođeni u Hrvatskoj, uskoro će dobiti i hrvatske dokumente. Izbornik mlade hrvatske reprezentacije Dražen Ladić najavio je da će Školnika pozvati na sljedeće okupljanje.

– Bilo bi lijepo debitirati u prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore u Varaždinu jer bi došlo puno mojih prijatelja iz Cvetlina kraj Trakošćana, mjesta odakle su moji roditelji – nada se Školnik.

S njegovim izborom, iako uz negodovanje, pomirili su se i Slovenci.
– Kada sam prije nekoliko mjeseci odbio poziv mlade slovenske reprezentacije, mediji su zaključili da mi je to jako loš potez jer me u hrvatsku reprezentaciju nikad neće pozvati. Drago mi je da sam dokazao suprotno – kaže Školnik, koji je najmlađi igrač viola u prvih 11.

Za odlične igre u Mariboru Školnik je najzahvalniji treneru Darku Milaniču i sportskom direktoru Zlatku Zahoviču.
– Obojica su legende slovenskog nogometa i ljudi s velikim nogometnim iskustvom. Posebno mi je drago kada mi na treningu priđe Zahovič i pohvali moje igre – kaže mladi veznjak.

Školnik je u Mariboru počeo trenirati kao osmogodišnjak, a zanimljivo je da su ga se s 15 godina odrekli i poslali na kaljenje u ljubljanski trećeligaš Željezničar.
– Otpisali su me jer sam bio jako nizak i žgoljav. To mi je tada bio veliki šok jer sam dotad u svim dobnim kategorijama bio ponajbolji. Srećom, Maribor me prije dvije godine vratio natrag – kaže Školnik, veliki navijač Dinama i vatrenih.

Nogometni uzori su mu Boban i Zidane, a jako cijeni igre Luke Modrića, na kojega i sam podsjeća. Obojica igraju na poziciji lijevoga veznog igrača, obojica su prošla kaljenje u drugim klubovima, a slični su i po tjelesnoj građi i frizuri.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije