Izbornik bez kredita

Slaven Bilić trebao je odstupiti već u Astani!

Slaven Bilić
Ozren Maršić
16.10.2009.
u 08:09

Hrvatska je za sada jedina reprezentacija iz prvih 15 s Fifine ljestvice koja nije izborila nastup na SP-u 2010.

Ako smo Zlatku Kranjčaru nakon Australije pokazali palac dolje, ako je Barić najuren zato što nije pobijedio Francuze i Engleze, a oni su ipak bili na SP-u i EP-u, po kojim bismo to onda kriterijima trebali štedjeti Bilića? Zato što je simpatičan, ležeran, srdačan, šarmantan?

Manipulira igračima
To je, naravno, karta na koju on igra kad kaže da će poslušati glas javnosti pa odlučiti što dalje. Igrače je već izmanipulirao pretvorivši bazu reprezentacije u obiteljski dnevni boravak. Sve u službi svoje promocije.

Pa kad igrače pošalje da se naroljaju, on zna da će se javnost okrenuti protiv njih. E, potom uskače brižni otac Nane i spašava zabludjele sinove: “Ne dirajte igrače, oni nisu krivi!” Tko bi se odrekao takvoga pokrovitelja, prijatelja?

Slaven Bilić već je upregnuo sve svoje resurse i saveznike kako bi ostao izbornik, što bi u ovom trenu ipak bilo – nedopustivo! Jer, to nije “ples sa zvijezdama” ili modna revija na kojima se ocjenjuje dojam.

To je najvažnije nogometno natjecanje na svijetu, a Hrvatska je u njemu teški gubitnik. Jedina reprezentacija iz prvih 15 s Fifine liste koja nije izborila nastup na SP-u! I to u kakvom stilu: bez pobjede nad izravnim suparnikom, s najtežim porazom u povijesti, te s dugim nizom bezličnih i neprepoznatljivih igara. Na Euru hit, u kvalifikacijama “shit”, s istim igračima koji su isprašili europske doprvake Nijemce!

I zato je Bilić nakon Kazahstana morao preuzeti odgovornost i reći: “Hvala lijepa, nisam uspio i odlazim!” Izborniče, to bi bilo fer prema javnosti i onima koji vas plaćaju!

Javnost bi zapljeskala

To je, primjerice, učinio Kevin Keegan nakon poraza Engleza od Nijemaca, u posljednjoj utakmici na starom Wembleyu. Usred kvalifikacija, engleski je izbornik priznao: “Nisam za taj posao, nađite drugoga!” I javnost mu je zapljeskala!

Biliću mnogi još plješću, vjerojatno zbog starih zasluga. U jednom razdoblju on je bio odličan izbornik. I ako zna učiti na pogreškama, za nekoliko godina dobit će novu šansu s reprezentacijom. Sada je nije zaslužio

Ključne riječi

Komentara 73

PO
poskok
08:20 16.10.2009.

tko je rekao da svi hrvati podrzavaju Bilica, zato @virovitica komentari u svoje ime

Avatar lastan
lastan
08:36 16.10.2009.

Flak i Dasović - čiji ste vas dvojica igrači?Kada Dinamu ne krene u dvije uzastopne utakmice iz vaših pera krene sumnja u trenutnog trenera i vi ste ti koji puštate probne balone.Što ste zapeli sada- koga gurate,Štimca- pa koje su njegove reference? Daj nemojte pisati gluposti,taj se prvo mora dokazati u nekom jačem klubu i neko dulje vrijeme, a ne epizode,osim toga ima i putra na glavi,znamo kakvog. Gadite mi se.

WE
western01
08:19 16.10.2009.

....bravo SLAVENE ,ostani ti nama ,svatko ,tko prati nogomet i hrvatsku politiku ,zna gdije je problem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije