Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reže se proračun

Slaven čeka Split bez novca i sa 7 poraza zaredom

Elvis Scoria
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
31.03.2014.
u 11:00

Zadnju prvenstvenu pobjedu Slaven Belupo ostvario je prije gotovo pola godine, kod kuće protiv Osijeka (2:0), 20. listopada prošle godine

Pred koprivničkim je nogometašima prva “meč-lopta” u grčevitoj borbi za ostanak u Prvoj HNL. Na svom će travnjaku u ponedjeljak u 18 sati dočekati Split, momčad koja se s Lokomotivom bori za četvrtu poziciju, za mjesto koje vodi u Europu! Ulog je, dakle, obostrano velik, a znamo li da u sljedećem kolu Koprivničanci gostuju kod izravnog suparnika za ostanak, Hrvatskog dragovoljca, jasno je da im se pobjeda nameće kao imperativ.

K tome, sedam uzastopnih poraza težak su teret i uteg koji pritišće momčad trenera Elvisa Scorije. A zadnju prvenstvenu pobjedu Slaven Belupo ostvario je prije gotovo pola godine, kod kuće protiv Osijeka (2:0), 20. listopada prošle godine. Jasno je da se defetizam uvukao u svaku poru ovoga kluba, koji je ove sezone promijenio već dvojicu trenera, a sve su glasnija “brujanja” da je Slaven Belupo i u teškoj financijskoj situaciji.

Zna se da je glavni sponzor “srezao” svoja davanja klubu, a najave su da će u sljedećoj sezoni biti još gore. Ovosezonski je budžet ionako na izdisaju, u klubu muku muče s isplatom golih plaća igračima i kad se sve to zbroji – loše igre i rezultati te financijska rupa, lako se može zaključiti da Slaven Belupo zapravo postaje glavni kandidat za ispadanje iz elitnog društva. Posrnu li Koprivničanci i protiv Splita, možda su čak jednom nogom zakoračili u drugoligaško društvo. A nakon te utakmice čekaju ih dvoboji s Hrvatskim dragovoljcem, Istrom, Dinamom, Rijekom (u gostima), Lokomotivom, Osijekom, Hajdukom i Zadrom (kod kuće)...

>> Dinamo rutinski svladao Belupo i prošao u finale

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije