ZADOVOLJAN Češki napadač hvali Jurčića i atmosferu u momčadi

Slepička: Ne znam jesam li se izborio za momčad

20.04.2009.
u 17:01

Dosad je zabijao samo Ivančici i Križevcima, no Miroslav Slepička neće omalovažiti ni te golove na prijateljskim utakmicama. Doduše, prevodeći njegove šture odgovore s češkog Milan Martinović koji mu je i menadžer, dodao bi pokoju rečenicu Slepičkinog mišljenja.

Ma kakva reprezentacija
- Veselim se svakom golu i na treningu, a te prijateljske utakmice bile su kao treninzi. No, ova tri gola u Kranjčevićevoj ipak su posebna, veseli me već što sam dobio priliku igrati. Doduše, trebao sam prije zabiti gol, a ponekad treba i sreće, a ja sam je kod pvog gola imao. sigurno da mi je prvi pogodak pomogao da budem manje opterećen. Drugi je bio lijep, kod trećeg sam bio na pravom mjestu – pričao je Miroslav Slepička koji je Croatiji Sesvetama zabio svoje prve pogotke.

Zvali su ga i češki novinari nakon ovih pogodaka, no Slepička se držao protokola Dinama, i njih je uputio da se jave klubu žele li s njime razgovarati.

S hrvatskim jezikom još nije u najboljim odnosima iako se druži s igračima i izvan stadiona. Slepička je bio povremeni češki reprezentativac, nada li se povratku u nacionalu vrstu?

- Ne zna se ni tko će biti izbornik, sad je pred njima lagana utakmica. Ja ovdje nisam bio standardan pa sad ni ne razmišljam o reprezentaciji.

Hrvatski mediji nisu ga štedjeli, kako je prihvaćao kritike, jesu li mu bile motiv ili su ga sputavale, opterećivale?

- Sva sreća da ne čitam novine.

Zadovoljan Jurčićem
- Ja mu prevedem, ali samo ono što je pozitivno napisano, tako da nisam imao mnogo toga za prevesti. No, Miro je takav, ni u Češkoj nije mnogo pažnje posvećivao medijima iako su tamo mnogo ‘mekši’ – dodao je Martinović.

Bilo je priča da je nezadovoljan svojim statusom u momčadi. Doveden je kao pojačanje, a uglavnom je bio u zapećku. Ako je i bio nezadovoljan danas više nije tako.

- Iako nisam bio u prvih 11 zadovoljan sam svime kod novog trenera. Atmosfera u momčadi je izuzetno dobra, odlično se radi i to će i rezultati pokazati – uvjeren je Slepička.

No, Jurčić mu još ništa nije rekao o tome je li svojim prvim hat-trickom u karijeri izborio mjesto u plavoj momčadi koja će u srijedu igrati protiv Zadra.

- Nije mi ništa rekao, ali ovo je tek moja prva utakmica od 90 minuta - mirno je, gotovo šapatom govorio Miroslav Slepička.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije