POBJEDA DINAMA

Slepičkin pogodak drži nadu u prezimljavanje

Anderlecht Dinamo
Goran Stanzl/Pixsell
02.12.2009.
u 23:00

Dinamo je u 5. kolu Europske lige u Bruxellesu pobijedio Anderlecht 1:0 (Slepička 57') i sada ima šest bodova, te velike izglede za proljeće u Europi.

Dinamovce je u prvom dijelu utakmice na životu držao fenomenalni Tomislav Butina. Njegove bravure, u 33. i 37. minuti, spasile su mrežu plavih nakon pokušaja Gilleta i Lukakua, dok je Van Damme glavom ciljao tek nekoliko milimetara iznad grede.

Dominacija Belgijaca nastupila je u posljednjoj trećini prvoga poluvremena kada je Zagrepčanima ponestalo snage i koncentracije u obrani. Nedopustive su bile šetnje domaćih napadača u prostoru ispred Butine...

U startu utakmice Dinamo je bio hrabar, odlučan i beskompromisan. Već u 2. minuti Slepička se izborio za šut sa 20 metara, ali ciljao je pokraj vratnice. No, kako je utakmica odmicala, taj žar je jenjavao i sve do sredine poluvremena nije bio opasnosti za belgijski gol. Tada je zaprijetio Tomečak udarcem sa 25 metara, no lopta je preletjela vrata. Dinamo je držao ravnotežu na travnjaku, ali nije bio konkreran. Sammir je bio poslovično suzdržan, a dok glavni vezni igrač “štrajka”, ni od napadača nema nikakve koristi. Posebno se to odnosi na Mandžukića, od kojega se uvijek najviše očekuje.

Ipak, početkom nastavka dogodio se iznenađujući Dinamov bljesak. Tomečak je briljantno, ljevicom pronašao glavu Slepičke, a Čeh postigao svoj prvi europski pogodak za Dinamo! Belgijci su ostali u šoku i do kraja utakmice nisu se uspjeli oporaviti. Ovim je prekinuta serija od sedam uzastopnih pobjeda Anderlechta.

Inače, pogotku je prethodila još jedna spektakularna Butinina obrana. I ovoga puta razoružan je najopasniji Anderlechtov napadač Lukaku.

Belgijci moraju izgubiti

Dinamo je tako opet u igri za prezimljavanje u Europi, što mu se posljednji put dogodilo davne 1970. godine. Sada mu treba pobjeda nad Temišvarom pred praznim Maksimirom, te poraz Anderlechta od u Amsterdamu, od “nezainteresiranoga” Ajaxa. Kopljanici bi morali raditi za plave.

Komentara 11

OB
-obrisani-
00:14 03.12.2009.

D I N A MO o D I N A MO ja voooooooolim tebe jakooooooooooooooooo.....

IN
inspektor
00:29 03.12.2009.

AJAX nepusta nikome, oni imaju velike premije za svaki bod, a i svaki gol! ti majmuni(sa 2 srbina) nebi ni rodjenu babu pustili! idu plavi dalje

OB
-obrisani-
00:02 03.12.2009.

Ajax sigurno pušta Anderlektu,to je neupitno,isti scenarij kao u utakmici Ukrajina - Engleska,zajebat će nas na bilo koji način..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije