Vahid Halilhodžić

"Slonovi" na SP stižu s razdorom u momčadi

Obala Bjelokosti
AFP
08.04.2010.
u 11:36

Vahid Halilhodžić vodio je najbolje bjelokšćanske nogometaše od 2008. do ove godine, kada mu je uručen otkaz nakon neuspjeha na afričkom Kupu nacija (četvrtfinale, poraz od Alžira).

Reprezentaciju će na Svjetskom prvenstvu voditi Sven-Göran Eriksson.

Ipak, da "slonovi" ne bi na Mundijalu, koji se u Južnoafričkoj Republici igra od 11. lipnja do 11. srpnja, trebali imati važnu ulogu, tvrdi bosanski stručnjak. Unatoč jakim imenima u izabranoj vrsti, kao što su Didier Drogba, Emmanuel Eboue, Salomon Kalou, Kolo i Yaya Toure, Halilhodžić tvrdi da Bjelokšćanima nedostaje momčadski duh nužan za velike rezultate.

- Rekao bih da u momčadi ima sjajnih igrača, ali da to nije sjajna momčad. Pojedinci ne žele igrati uz bok nekih drugih. Moj je posao bio da to uredim i da osiguram da sve ide kako treba. Smatram da je poraz od Alžira zapravo bio dobar jer je pokazao pukotine u momčadi - kaže Halilhodžić koji smatra da Erikssona čeka težak zadatak.

- Imao sam tri ili četiri mjeseca da smanjim jaz između igrača i to je bilo moguće učiniti. Eriksson će za to imati dvadesetak dana i neće mu to poći za rukom.

Obala Bjelokosti na SP-u će igrati u skupini G s Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom.

Komentara 1

ZA
zakora
13:12 08.04.2010.

ljudi nisam vidio odvratnijeg trenera od halilhodzica ... pa taj covjek nikoga ne cijeni i svakog drugog trenera smatra budalom. Prvo je o Ciri govorio svasta kad je ovaj preuzeo Bosnu i svuda propovjedao Cirinu totalnu propast. Znamo sto se je desilo. Onda sad tu govori kako Erikson nije sposoban ovo ili ono. To oupce nije dzentelmenski, jer sam rijetko cuo jednog trenera da se tako lose izjasnjava o svojim kolegama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije