RIJEKA

Slovenac Kek postavio nove standarde u hrvatskom nogometu

15.10.2014., Zagreb - Matjaz Kek, trener HNK Rijeka gostovao je u Slovenskom domu.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.11.2014.
u 11:23

Podvig: U protekle dvije sezone na Kantridi nisu slavili Stuttgart, Lyon, Betis, Sevilla, Feyenoord...

Hrvatsko društvo toliko je ogrezlo u hipokriziji i proturječjima da je nogomet postao sredstvo kaotičnog obračuna različitih interesnih skupina. O huliganima se raspravlja u Saboru, sportsko dioničarsko društvo Hajduk postalo je narodni, a udruga građana Dinamo privatni klub, smjenu predsjednika traži udruga navijača kojoj je HNS uskratio financijska sredstva, svi ostali traže predsjednika Šukera, koji je nepovratno nestao u bespućima vlastita brendiranja.

Jedinstvo igrača i navijača

U jednom dijelu države navijači dobivaju mitološki značaj! Njima je prepušteno da otkazuju utakmice i utječu na odluke većinskog vlasnika kluba. U drugom dijelu države navijači ne dolaze na utakmice, nogomet ih zanima manje od klupskog statuta...

U takvom nogometnom okruženju Rijeka izgleda kao da se vratila u 1920. godinu, kada je utemeljena Slobodna Država Rijeka. U Rijeci kao da vrijede zakoni oslobođeni od stereotipa o beznađu hrvatskog društva kojemu nedostižan uzor postaju pravila ponašanja koja na stadionu Kantrida zajedno promiču jedna navijačka skupina i jedna nogometna momčad!

Ove nogometne jeseni mitološki lik u Rijeci postao je jedan beskrajno daroviti nogometaš. Andrej Kramarić podjednako osvaja simpatije genijalnim potezima na terenu i skromnim, bezmalo sramežljivim ponašanjem izvan terena. Rijeka ovih dana slavi jednog Slovenca! Neprijepornim znanjem i poštenim odnosom prema poslu Matjaž Kek postavio je nove standarde u hrvatskom nogometu davno prije utakmice protiv Standarda.

Povrh svih, Rijeka slavi ponosnog predsjednika kluba Miškovića kojega već uspoređuju s Andrijom Adamićem, bogatim trgovcem koji je početkom 19. stoljeća sagradio kazalište, tvornicu papira, most... Da se tada igrao nogomet, Adamić bi prvo sagradio stadion poput Damira Miškovića, kojemu će vjerojatno za života dignuti spomenik u pročelju novog stadiona na Kantridi. Ipak, nogomet nikada u Rijeci ne bi postao sociološki fenomen da nema vrhunskih rezultata! U protekle dvije sezone u Rijeci su igrali Stuttgart, Lyon, Betis, Sevilla, Feyenoord...

Sevilla može pasti

Rijeka je drugu sezonu zaredom ostala neporažena na Kantridi na kojoj su igrali jedan finalist Kupa Uefe (Stuttgart), dvostruki pobjednik Kupa Uefe i pobjednik Kupa prvaka (Feyenoord) te trostruki pobjednik Kupa Uefe i Europske lige (Sevilla).

Rijeka igra 11. prosinca odlučujuću utakmicu u Skupini G, da bi se plasirala u drugi krug natjecanja Europske lige u Sevilli mora pobijediti aktualnog pobjednika Europske lige. Nakon utakmica protiv Feyenoorda i Standarda, pobjeda u Sevilli više se nikome ne čini toliko nestvarnom...

>> Igra skrivača gotova: Šuker stigao u Bangkok

Komentara 7

FL
flok
12:31 29.11.2014.

gle čuda, i u takvom hnsu se mogu postići rezuultati, dok ovaj postiže rezultate na stadionu, tudor će na rivi.

FL
flok
12:40 29.11.2014.

i pitam se samo čim su ovi dečki iz rijeke zaslužili onakav doček u dugopolju, od onih koji danas prodaju dostojanstvo na rivi. e pa ovo je dostojanstvo što dečki iz rijeke postižu i rade, pa komu krivo komu pravo.

KO
Komacero
15:06 29.11.2014.

postenim odnosom prema drugima i samom sebi uz rad rezultati i simpatije cak i od konkurencije su slag na torti ovom klubu i treneru ko i cjelom vodstvu.posteni i radisni ljudi rijesavaju probleme a neposteni i ljencine nadu 1000 problemaa i krivaca samo kako se nebi primili posla.citaj hrvatski politicari vlada hajduk torcida

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije