Odabrano 36 sudaca

Slovenija i Srbija imaju suca na SP-u, ne i Hrvatska!

Lionel Messi Damir Skomina
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
29.03.2018.
u 17:24

Jedina zemlja koja ima čak dvojicu glavnih sudaca je SAD (Mark Geiger, Jair Maruffo).

Slovenac Damir Skomina i Srbin Milorad Mažić nalaze se među 36 glavnih sudaca koje je Međunarodni nogometni savez (FIFA) izabrao u četvrtak da dijele pravdu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. 

Sudački odbor FIFA-e odabrao je 36 glavnih sudaca i 63 pomoćna suca iz 46 različitih zemalja, a oni su pokazali najbolje rezultate i zadovoljili kriterije iz prvotne skupine od čak 53 sudačke trojke, koja je bila u posebnom programu priprema od strane FIFA-e još od 2014. godine.

Izabrani suci će se tijekom travnja dodatno pripremati u talijanskom Covercianu, gdje će se također uigravati i poznavati s sustavom video-tehnologije (VAR) koji će se po prvi puta prakticirati na mundijalima. 

Inače, samo deset sudaca dolazi iz Europe, a osim Mažića i Skomine, tu su Nijemac Felix Brych, Turčin Cuneyt Cakir, Rus Sergej Karašev, Nizozemac Bjorn Kuipers, Poljak Szymon Marciniak, Španjolac Miguel Lahoz, Talijan Gianluca Rocchi i Francuz Clement Turpin. Po šest sudaca dolazi iz Afrike, Azije, Srednje i Sjeverne Amerike te Južne Amerike, a Oceanija čak dvojicu - Novozelanđanina Matta Congera i Norberta Hauatu s Tahitija. 

Jedina zemlja koja ima čak dvojicu glavnih sudaca je SAD (Mark Geiger, Jair Maruffo). 


 

Komentara 13

JO
josip
17:55 29.03.2018.

nitko ne zeli korumpirane sudce

Avatar mi hrvati
mi hrvati
18:23 29.03.2018.

po ko zeli mamiceve sudce na sp?

JM
ja-ma
22:00 31.03.2018.

Dva suca iz SAD-a?! Što oni znaju o europskom nogometu?Opet na velikom natjecanju suci-amateri.Uvijek isto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije