Rukomet

Slovenija izbjegla debakl, debitanti na Euru skoro napravili senzaciju

Slovenia - Faroe Islands
Foto: Andreas Gora/DPA
1/5
11.01.2024.
u 20:32

Nakon izjednačenog prvog poluvremena koje je završilo 13:13, Farski Otoci su na otvaranju drugog dijela poveli sa 17:15. Slovenija je na koncu slavila sa 32:29.

Rukometne reprezentacije Slovenije, Portugala i Nizozemske otvorile su Europsko prvenstvo u Njemačkoj pobjedama. Slovenija je u susretu prvog kola D skupine u Berlinu pobijedila Farske Otoke 32:29.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena koje je završilo 13:13, Farski Otoci su na otvaranju drugog dijela poveli sa 17:15. Međutim, Slovenija je uspjela okrenuti rezultat stigavši do +6 (29:23). Farski Otoci su serijom četiri nula smanjili na 29:27, ali više od toga nije išlo. Slovenija je na koncu slavila sa 32:29.

Sloveniju su do pobjede predvodili Aleks Vlah s osam, te Miha Zarabec sa sedam golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Elias Ellefsen, Skipagotu s devet i Hakun West Teigum s osam golova.

U skupini E Nizozemska je porazila Gruziju sa 34:29. Dani Baijens i Rutger ten Valde sa po šest golova bili su najefikaniji u nizozemskim redovima, dok je Gruziju predvodio Giorgi Tskhovrebadze s devet golova.

U skupini F Portugal je bio bolji od Grčke sa 31:24. Portugal je predvodio Francisco Costa sa šest golova, a Grčku Charalampos Mallios, Savvas Savvas i Christos Kederis sa po pet golova.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije