Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIŠE AS

Šok u Barceloni, predsjednik poludio nakon što je čuo Xavijeve riječi: 'Dovedite mi novog trenera!'

Girona FC vs FC Barcelona
Foto: Siu Wu
1/2
17.05.2024.
u 08:18

Val Laportinog nezadovoljstva počeo je još krajem siječnja nakon poraza od Villarreala, a nastavio se ovoga tjedna. Iako je Laporta htio ići s momčadi na utakmicu u Almeriju, u zadnji trenutak se predomislio te nije otputovao

Iako su nogometaši Barcelone u dvoboju 36. kola španjolskog prvenstva ovoga četvrtka pobijedili na gostovanju u Almeriji (0:2), trener katalonskog sastava Xavi Hernandez, čini se, mogao bi postati bivši na kraju sezone. Barca je odavno predala borbu za šampionsku titulu madridskom Realu, a razlog tome što će se Xavija na kraju sezone ipak smijeniti ne leži u tome.

Kako saznaje španjolski AS, predsjednik Barcelone Joan Laporta poludio je kad je čuo što je sve Xavi rekao na press-konferenciji uoči utakmice protiv Almerije. Bio je toliko ljutit da je već u četvrtak u podne zasjedalo sportsko vijeće kluba na čelu sa sportskim direktorom, Portugalcem Decom. Laporta je pred svima rekao: "Dovedite mi novog trenera!"

Val Laportinog nezadovoljstva počeo je još krajem siječnja nakon poraza od Villarreala, a nastavio se ovoga tjedna. Iako je Laporta htio ići s momčadi na utakmicu u Almeriju, u zadnji trenutak se predomislio te nije otputovao.

U srijedu je Xavi Hernandez imao press-konferenciju pred putovanje u ALmeriju na kojoj je govorio o nedostatku financijskih sredstava za transfere ovoga ljeta. Rekao je trener Barcelone da bi klub morao provjetriti svlačionicu. Kazao je kako će se u ovakvom stanju biti teško suprotstaviti Realu i boriti se s jakim europskim momčadima. AS piše da se Xavi nije tako ponašao prije tri tjedna na sastanku s predsjednikom Laportom, kojem je sada kroz javne kanale poslao sasvim drugačiju poruku, Laportu je to toliko razbjesnilo da nije htio sjesti s Xavijem u isti avion za Almeriju.

Sportski direktor Deco već je otputovao u Portugal, a španjolski mediji pišu da je to zato što se išao naći sa Sergijom Conceicaom, sadašnjim trenerom Porta i svojim dobrim prijateljem. Ostali kandidati za novog trenera Barce su Hansi Flick i Rafa Marquez.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije