'DAO SAM MU 20 TISUĆA EURA'

Šokantno priznanje: 'Htio sam namjestiti utakmicu s Bayernom, taj patuljak me za***ao'

Screenshot: X.com
24.09.2024.
u 09:43

Kontroverzni trenutak obilježio je cijelu sezonu, a moćnom poduzetniku o tome nije bio problem pričati

Jedan od najkontroverznijih šefova nogometnih momčadi u prošlosti svakako je bio Paco Roig. Predsjednik španjolskog prvoligaša Valencije bio je od 1994. do 1997. godine, a tek je nedavno priznao da stoji iza skandala kada je pokušao kupiti suca jedne utakmice.

Ni manje ni više, već u 1. kolu Kupa UEFA (današnje Europske lige) u sezoni 1996/97 htio je namjestiti utakmicu protiv minhenskog Bayerna. Za mlađe čitatelje, tih se godina Kup UEFA igrao na ispadanje od samog početka natjecanja, a ždrijeb je Valenciju i Bayern spojio već u 1. kolu. Valencia je na svojoj Mestalli prvu utakmicu dobila s 3:0, a Bayern u uzvratu nije uspio stići taj zaostatak jer je pobijedio tek s 1:0 i ispao. No, nije sve išlo po planovima kontroverznog Roiga.

Iako je u prvoj utakmici njegova momčad ostvarila uvjerljivu pobjedu, Roig se htio "osigurati" pa za uzvrat potplatiti ruskog suca Nikolaja Levinjikova koji je sudio utakmicu u Münchenu. "Prišao mi je nogometni agent Fernando Torcal i rekao mi da mogu kupiti tog Rusa. Toga je bilo svugdje tada. Želio sam kupiti tog Rusa, ali taj patuljak iz Madrida me za***ao", rekao je Roig uz dodatak:

"Torcal mi je rekao da je sudac k***in sin i da će sve biti sređeno, ali da mu moram isplatiti 20 tisuća eura. Što se dogodilo? Rekao sam Torcalu da ću ga platiti poslije utakmice, ali lovu je tražio odmah i dao sam mu je. Već u 3. minuti sudio je penal za Bayern kojeg su ovi zabili! Prošli smo, u redu je, prvu smo dobili 3:0, ali pogledajte što mi je taj k***in sin napravio s kupovinom utakmice - rekao je Roig.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije