KAJA ROGULJ Slavenov stoper nazvao Mandžukića i ispričao mu se zbog grubosti

Šokiran sam snimkom, prekršaj je zaista ružan

02.03.2009.
u 19:44

Dan poslije krvničkog nasrtaja na Mandžukića, Slavenov stoper Kaja Rogulj gledao je snimku iz Maksimira.

- I ja sam se uhvatio za glavu kad sam to vidio! Kad ste na terenu, nemate predodžbu kako to izgleda, ali na TV-u to zaista izgleda ružno – kazao je Kaja Rogulj.

I dalje tvrdi da nije namjerno grubo išao na Mandžukića, nije se ni za što osvećivao, niti je u njemu proključala “hajdučka krv”.

Moj prvi crveni
- Nije bilo razloga za osvećivanje. S Mandžom na terenu nije bilo zle krvi, niti bilo kakvih provokacija. Jednostavno, moja noga je u krivome trenutku krenula prema gore i udarila u njegovu. Neobjašnjivo!

Za Kaju Rogulja svi će staviti ruku u vatru: dečko nije grubijan, ne pamti se niti jedan njegov sličan start. Njegov nekadašnji trener iz Posušja Vjekoslav Lokica začudio se kad je čuo da je Kaja ozlijedio Mandžukića.

- To je igrač koji ide glavom na kopačku, nikada se ne štedi, ali suparnika nikada nije ozlijedio. Dugo ga poznajem i siguran sam da se zaista radilo o slučajnosti.

Rogulj se kune da mu se to više neće ponoviti.

- Pamtim Eduardov i Pelaićev prijelom noge i grozno mi je kad me se uspoređuje s grubijanom kao što je Taylor. Nikada nisam nikome naudio na travnjaku. Provjerite, ovo mi je prvi crveni karton u karijeri!

Mogli ste se barem ispričati Mandžukiću.

- Ispričao sam se u ponedjeljak poslijepodne! Poldrugač mi je dao njegov broj. Bojao sam se malo Mandžine reakcije, mislio sam da se jako ljuti na mene, ali bio je to jako ugodan razgovor. Prihvatio je ispriku i kazao kako nije ozlijeđen. To me čini jako sretnim.

Hoće li kazna biti drastična?

- Ne bi trebala biti, jer, srećom, sve je dobro završilo. Za izravni crveni obično se kažnjava s dvije utakmice zabrane igranja. To bi bila primjerena kazna.

Hajdukovac ste?

- Bio sam Hajdukov junior, ali su me se odrekli. Nisam im bio dovoljno dobar pa sam završio u Posušju. Drago Gabrić mi je dobar prijatelj...

U Slavenu je odlično
Je li vas razočarao odnos vašega bivšega kluba?

- U Hajduku su obično više cijenili strance od domaćih igrača. Nisam pretjerano razočaran, išao sam drugim putem i zadovoljan sam svojom karijerom. U Slavenu mi je odlično, a o povratku u Hajduk nisam razmišljao.

Tko će biti prvak?

- Hajduk je trenutačno u boljoj formi od Dinama, ali to još ništa ne znači. Izgledi za naslov su podjednaki - zaključio je Kaja Rogulj.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije