NEOČEKIVAN POTEZ

Sopić komentirao nenadani otkaz: 'Samo napišite - Hrvatska. Ne znam koji je razlog'

Željko Sopić više nije trener HNK Rijeke
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
13.08.2024.
u 18:30

Rijeka nakon angažmana Matjaža Keka ima poprilično negativan niz kada je riječ o smjenama trenera. Dok je Slovenac na klupi proveo 274 utakmice, sedam trenera poslije njega nije uspjelo premašiti brojku od 64 nastupa u ulozi stratega

Željko Sopić otpušten je s pozicije trenera Rijeke. Nakon dvije domaće i tri europske utakmice bez poraza u ovoj sezoni, nenadano je otpušten. Bivši igrač i dosadašnji pomoćni trener prve momčadi Radomir Đalović preuzet će njegovu ulogu. Bit će mu to prvi samostalni trenerski angažman. Nakon otkaza Sopić je sitauciju komentirao za bosanskohercegovački portal SportSport.ba.

"Samo napišite - Hrvatska. Imali smo press konferenciju, predsjednik je pozvao sportskog direktora pa je mene sportski direktor pozvao i jednostavno mi je to priopćio. Razlog? Ne znam što da vam kažem za razlog. To vam je privatni klub, kad netko plaća svojim novcem, onda može kako hoće", rekao je Sopić pa dodao:

GALERIJA  Hajdukovac i njegova dvije godine starija zaručnica postali roditelji! Otkrili su spol djeteta

Željko Sopić više nije trener HNK Rijeke
1/13

"Vjerovatno ću kao trener dobivati još puno otkaza, takav je posao, ali ovo je jedan od najčudnijih. Držim palčeve ekipi maksimalno. Mislim da se Elfsborg može proći i jednostavno, iako nisam više trener Rijeke, i dalje sam velika potpora i ostat ću njihov navijač. Moram se zahvaliti svim ovim predivnim ljudima koji su bili na tribinama i u klubu koji su mi dali maksimalnu potporu i nikada im to neću zaboraviti."

Ovakav postupak kluba s Kvarnera doista je bio neočekivan. Sopić je bez negativnih rezultata počeo uigravati momčad. Tijekom prijelaznog roka nije bio većih trzavica ili neočekivanih problema. Ipak, Rijeka nakon angažmana Matjaža Keka ima poprilično negativan niz kada je riječ o smjenama trenera. Slovenac je iz kluba otišao 2018. godine nakon što je na klupi proveo 274 utakmice. Od tada je smijenjeno sedam trenera, a za usporedbu Simon Rožman i Goran Tomić su u tome periodu terenri s najviše utakmica - 64 i 63. Sopić je pak na klupi proveo svega 45 susreta.

 

Komentara 1

Avatar Ričard
Ričard
22:33 13.08.2024.

Miške lisica, mislija da u sjeni Perije i Hajduka nitko ni primjeti neče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije