ODLAZAK VATRENOG

Kalinić o Perišićevom odlasku: 'Znalo se do kada Ivan ostaje. On i obitelj su doživjeli brojne neugodnosti'

Split: Nikola Kalinić je novi sportski direktor HNK Hajduk
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
13.08.2024.
u 17:00

U subotu je Perišić isključen iz nedjeljnog gostovanja kod Lokomotive. Hajduk je ispustio bodove nakon što je Duje Čop realizirao penal za izjednačenje (1:1), a Gennaro Gattuso je na konferenciji za medije otkrio da vatreni želi otići

Sada je službeno, Ivan Perišić nakon nepunih sedam mjeseci provedenih u Hajduku napušta klub koji je godinama očekivao njegov veliki događaj. Sportski direktor Nikola Kalinić je javnosti priopćio odluku. Godinama se najavljivalo kako će Perišić doći u Hajduk za koji je od malena želio igrati. Dočekan je s velikom euforijom, a zatim je odigrao samo 12 utakmica i postigao jedan gol. Prije tih utakmica mjesecima se oporavljao od teške operacije koljena, a sada je i ovoj hajdučkoj bajci došao kraj. 

"Žao nam je što se stvorila atmosfera koja se izrazito negativno odrazila na klub, ali posebno na Ivana i obitelj koji su nezasluženo doživjeli brojne neugodnosti. Znalo se od prvog dana da Ivan vjerojatno ostaje do kraja ljeta. Nažalost, u posljednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica koje su rezultirale sporazumnim dogovorom te su obje strane u mirnom tonu zaključile kako se suradnja neće nastaviti", rekao je Kalinić pa zaključio:

"U narednim danima ćemo donijeti odluku hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora. Zbog izrazite važnosti utakmice koja je pred nama, potpuni fokus cijelog kluba je na uzvratnoj utakmici zato pozivam navijače da daju punu podršku momčadi i stručnom stožeru pred ispunjenim Poljudom na putu prema play-offu."

GALERIJA Kakav šok za Hajduk! Lokomotiva izjednačila u posljednjim minutama i uzela im bodove

Split: Nikola Kalinić je novi sportski direktor HNK Hajduk
1/13

U subotu je Perišić isključen iz nedjeljnog gostovanja kod Lokomotive. Hajduk je ispustio bodove nakon što je Duje Čop realizirao penal za izjednačenje (1:1), a Gennaro Gattuso je na konferenciji za medije otkrio što stoji iza Perišićeve odsutnosti. "Prije 20 dana došao je u moj ured i rekao da bi želio otići. Ako netko ne želi ostati, onda moram respektirati ostatak ekipe, a u svlačionici postoje pravila koja se moraju poštovati. Dao sam mu šansu da igra 20 minuta, 35 minuta, 65 minuta. Ako neki igrač izrazi želju da ode, može dovesti do krivih razmišljanja. Ovo nije zatvorena priča. On je i dalje tu", kazao je Gattuso.

Nakon što se podigla prašina, putem priopćenja su se oglasili iz kluba. "Posljednjih dana svjedoci smo nepravedne hajke prema našem igraču i proslavljenom reprezentativcu Ivanu Perišiću, istinskoj veličini hrvatskog nogometa. Ivan nije zaslužio takav tretman niti bilo kakve uvrede koje bezuvjetno osuđujemo. Ovom prilikom želimo jasno poručiti da ćemo sve slučajeve i nesporazume koji se dogode unutar Kluba nastaviti rješavati internim putem. Na nama kao Klubu, ali prije svega hajdučkoj javnosti je da sudjelujemo u zaštiti klupskih interesa i svih vrijednosti koje njegujemo", napisali su bijeli.

Uoči nedjeljnog susreta na Instagramu se oglasio i Perišić. "Danas je važna utakmica i ne pada mi na pamet remetiti momcima i klubu mir tako da skrećem pažnju na sebe. Sretno cijeloj ekipi, a o onome što se dogodilo možemo nakon toga. HŽV", napisao je hrvatski reprezentativac koji će sada morati tražiti novi klub i priliku da ponovo zaigra. 

Ugovor s Hajdukom traje mu do ljeta iduće godine. U njegu stoji klauzula da Perišić iz kluba može slobodno otići neovisno o trajanju ugovora ukoliko netko za njega Hajduku isplati 200 tisuća eura odšete u periodu od 29. kolovoza do 5. rujna. Perišić je time osigurao relativno jednostavan izlaz iz Hajduka u posljednjim danima ljetnog prijelaznog roka.

VIDEO Proslava za sportaše i građene: Svečani doček olimpijaca u Zagrebu i Splitu

Komentara 6

NE
Nemanadimak
18:23 13.08.2024.

A joj sad kad i Raketa ode bice sjajno. Ako Raketa ostane do zime bice dobro.

LA
LaleLaci
17:19 13.08.2024.

Kako se znalo da Perišić odlazi krajem ljeta? Ima ugovor do kraja ljeta 2025, s mogućnošću ranijeg odlaska. Sve u svemu - onda nije trebao ni dolaziti! Taman se oporavljao od operacije i bio plaćen za to. Hajduk je računao na njega ne u prijateljskim tekmama nego u sljedećoj sezoni. A onda se on izvlači... Dalić ga vodio na EURO iako smo svi znali da nije oporavljen i da nije igrao nogomet cijelu sezonu. Ali vodio je i Vlašića, zar ne? Perišić nije za mene ono što je bio prije. Šteta!

FR
freeshooter
17:14 13.08.2024.

...za mene kao dinamovca Perišić je takva igračka i moralna veličina, da moram stati na njegovu stranu... i nemogu ne reći, da ste napravili pozitivno okruženje, prožeto zdravim sportski duhom, imali bi ste i pravog Periju i Raketu, no u ovom krkljušu kojeg kuhaju Kalinić i Gattuso, oni bježe, samo traže exit... pa kako usporediti ono što su doživljavali tijekom karijera, igrom u najvećim svjetskim klubovima, sa ovom sramotom koju im svakodnevno priuštite...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije