Stranci u Dinamu

Soudanija zbog Alžira i Ramazana nema kad je najpotrebniji

26.10.2014., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 13. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Ognjen Vukojevic, El Arabi Soudani.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
16.02.2015.
u 13:33


Soudani je ljetne pripreme propustio zbog SP-a, a zimske zbog Kupa nacija

Hektolitri tinte potrošeni su na strance koji dolaze u Dinamo. Brojevi ne lažu, stranci Dinamu nisu donijeli koliko se očekivalo, ni u rezultatskom smislu, a pogotovu ne u financijskom. Što možda i ne treba čuditi s obzirom na to da si Dinamo ne može priuštiti vrhunskog igrača (ne može ga platiti ili takav ne želi doći). Doduše, i tu ima izuzetaka, ali oni su doista samo izuzeci, a ne pravilo. Vrhunski igrači, po viđenom u ovom trenutku, tri su stranca – Soudani, Fernandes i Henriquez.

Repke im dižu cijenu

Za Henriqueza je bivši trener Dinama Krunoslav Jurčić nedavno rekao:

– To je vrhunska špica!

Nadajmo se da će to i dalje pokazivati.

Fernandes se oporavio, ali on još nije potpuno definiran. U jednu utakmicu uđe kao da mu je biti ili ne biti, grize, trči, igra obranu, a u drugoj se vuče po terenu kao prebijena mazga. Čudan lik koji ima vrhunske mogućnosti, ali je činjenica da ga u Leverkusenu nisu više htjeli baš zbog te ćudljivosti.

Soudani je posebna priča, taj dečko je odličan igrač, ali je kod njega drugi problem. Koliko god je lijepo što je reprezentativac, baš zbog toga Dinamo najviše pati. Ljetos je bio s reprezentacijom Alžira na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, s Halilhodžićem je tamo napravio povijesne stvari za svoju zemlju. Ali u Zagreb se vratio kad su pripreme već bile gotove, posve umoran. A plavima baš tada treba najviše, kad se bori za ulazak u europske skupine. Slično se dogodilo i ove zime, opet je preskočio cijele pripreme jer je bio na Afričkom kupu nacija. Nakon nekoliko dana odmora priključio se Dinamu, no pitanje je kada će biti potpuno spreman. Na ljeto će opet Ramazan, vjerski praznik u kojem 40 dana posti, dok ne padne mrak ne jede i ne pije. Iako je znao baš u vrijeme posta davati svoje najbolje partije u Dinamu, rano bi pao u formi možda baš zbog tog iscrpljujućeg načina života.

Dinamu nije lako. Ako i dovede tako dobrog igrača, onda trpi zbog njegovih obveza u reprezentaciji. Iako, to igraču podiže cijenu, a naši klubovi žive od prodaje igrača. Soudani se ovaj put vratio miran. Iako je u Alžiru najavljivao da će teško ostati u Dinamu, igrač kojeg je Danko Đikić doveo u Maksimir nije imao vrhunskih ponuda i nije razočaran što je još plavi.

Želi otići na ljeto

No, planira otići na ljeto. U vrijeme kad će Dinamu najviše trebati. Ne samo za kvalifikacije već i za igranje u skupini – uđe li se u nju, i za skupljanje bodova za toliko željeni uspješni prolazak kroz nju. Njemu tada reprezentacija neće biti problem, ali bit će Henriquezu i Fernandesu budu li u Dinamu odigrali pravo proljeće pa se nađu na popisu Čilea za južnoameričko prvenstvo. I tako se Dinamo stalno vrti u začaranom krugu.

>>Dok je momčad vježbala, Zoki Mamić bio na inauguraciji

Komentara 8

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
14:37 16.02.2015.

suodani u vrijeme ramazana igra najbolje ako niste primjetili

SO
sonce
13:57 16.02.2015.

Svatko ima pravo da vjeruje, i prestani dijeliti ljude na vijero ispoved, boju kože, nacionalnost itd. Neki vjeruju u boga a vragu služe.

RA
Rad
15:38 16.02.2015.

A domaćem igraču bi zamijerili i manje od ovog, umjesto njega odmah bi doveli nekog stranog igrača koji puno obećaje😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije