SP: Berlin spreman dočekuje hrvatske navijače

nog-berlin-txt.jpg
import
03.05.2006.
u 14:49

ZAGREB - Tijekom svog kratkog boravka u Hrvatskoj stekao sam dojam da dolazim u zemlju budućih svjetskih prvaka, a posebno mi je drago što će hrvatska nogometna reprezentacija prvi korak ka tituli imati upravo u Berlinu 13. lipnja protiv svjetskih prvaka Brazilaca, a možda i zadnji u velikom finalu na istom stadionu, kazao je reginalni voditelj za jugoistočnu Europu Njemačke centrale za turizam (DZT) Knud Joergen prilikom predstavljanja grada Berlina u Zagrebu kao jednog od domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva.

Iako na renoviranom stadionu u Berlinu igrate sa Brazilcima, vjerujem da će veliki dio gledatelja navijati za Hrvatsku, dijelom i stoga što su hrvatski reprezentativci braća Niko i Robert Kovač rođeni u glavnom gradu Njemačke, kazao je Joergen.

Berlinski Olimpijski stadion, izgrađen još 30-tih godina prošlog stoljeća, posve je renoviran i moći će primiti više od 74000 gledatelja, a u njegovu je sanaciju utrošeno 242 milijuna eura. Tijekom pregradnje stadion je opremljen novim sofisticiranim sustavom rasvjete i ozvučenja, izgrađeno je 90 novih loža i 13 odvojenih povišenih tribina. Osim utakmice Hrvatska - Brazil na Olimpijskom stadionu u Berlinu odigrat će se još četiri utakmice SP-a, ali i ona završna za naslov svjetskih prvaka, koju će pratiti više od tri milijarde ljudi.

Osim velikih sportskih događaja, Berlin će svojim posjetiteljima, a među njima zasigurno i ogromnom broju Hrvata, ponuditi i niz drugih atraktivnih sadržaja, s raznolikom kulturnom ponudom koja nudi više od 1500 dnevnih događanja.

Berlin je, nakon Londona i Pariza, treća najomiljenija turistička destinacija u Europi, lani je metropolu na rijeci Spree posjetilo više od 140 milijuna turista, a ne dvojimo da će ta brojka ove godine, i zbog Svjetskog prvenstva, biti kudikamo veća, kazao je Joergen.

Skupu u zagrebačkome hotelu Esplanade nazočio je i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Juergen Ar. Staks.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije