SVAGUŠA OPET PLAKAO

Špaco: Ovo je bila nogometna ekstaza s nazivom ''4:1''

Brjljača Čop
Nino Strmotić/Pixsell
20.08.2010.
u 11:25

- Sretan sam što sam dio svega toga. Što ću, jednostavno ne mogu suspregnuti suze - govorio je presretni Joško Svaguša.

Nekako se ista slika ponavlja u posljednje vrijeme. Sretni Joško Svaguša stoji ispred ulaza u svlačionicu i u suzama grli svoje igrače, koje tretira kao junake. I ponavlja iste riječi.

– Sretan sam što sam dio svega toga.

Dan poslije popili smo kavu sa Svagušom. Nije ništa želio govoriti, bila je to kava smirivanja. A onda nam je pod ruku došao dnevni tisak. Svaguša je bacio pogled na izvještaje s utakmica i opet počeo plakati.

– Što ću, ne mogu se zaustaviti – rekao je emotivni Hajdukov predsjednik.

Samo je procijedio.

– Ovo su mi najsretniji dani u životu.

Plakao je i Stanko Poklepović. Poslije trijumfa nad Unireom pobjegle su suze iskusnom strategu. A dan poslije priznao je.

– Nisam ni oka sklopio. Gledao sam snimku utakmice i repriza mi se više svidjela nego sama izvedba, pokazala mi je da smo imali europski ritam, djelovali u oba pravca, što inače ne krasi naše momčadi kad igraju u Europi – kaže Poklepović.

Predivno ozračje u Poljudu opisao je na svoj način.

– Za publiku je to bila nogometna ekstaza, po imenu 4:1 – kaže Poklepović.

I onda se, umjesto da uživa u trenutku velike pobjede, nepotrebno počeo obračunavati s onima koji su mu se smijali zbog "pirje". I s onima koji su prije utakmice iskazali svoje mišljenje. Nije želio spomenuti o komu se radi, ali ciljao je na Igora Štimca.

– U najavi je ugledni trener i sportski djelatnik kazao: "Kakva taktika, pustite igrače da igraju". To je prošlo svršeno vrijeme, ta je osoba visoko rangirana u hrvatskom nogometu i začuđuje me takva izjava. Pa taktika je osnovna u nogometnoj igri – kazao je Poklepović.

Komentara 12

NO
Novak
13:31 20.08.2010.

Prvo puluvreme je toliko bilo haotično od strane igrača Hajduka,a što je očigledno cena međunarodnog neiskustva većine igrača i vašnosti utakmice!Sva sreća da rumuni nisu imali još koju zreliju šansu jer bi je u vreme te panike sigurno iskoristili!Špaco kao iskusan trener je uspeo da ih digne i u drugom poluvremenu su zaigrali kao u prvom protiv Dinama!Šteta što je golman rumuna odbranio onaj zicer Ibričića koji bi patosirao rumune i mogao doneti 5:1 za Hajduk! Sve čestitke igračima i upravi Hajduka kao i fantastičnim navijačima koji zaslužuju da ove sezone gledaju kvalitene evropske klubove na svom stadionu!!!

NE
newform1
13:52 20.08.2010.

Hmm...ne bih ja baš to tako okarakterizirao. hajduk je igrao stihijski i neorganizirano. Sve što su puknuli u gol im je ušlo osim one stative. Ja bi bio jako oprezan prije uzvrata, a ne u ekstazi...

OB
-obrisani-
13:24 20.08.2010.

Špaco: Ovo je bila nogometna ekstaza s nazivom \'\'4:1\'\' koju može sa ovako prosječnim i manjkavim igračima Hajduka sproducirati samo svijetski trener super klase..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije