ATP UMAG

Spektalularan preokret ruskog tenisača u Umagu. Izborio je polufinale nakon teškog meča

Wimbledon
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
1/3
26.07.2024.
u 02:00

Rubljov će u polufinalu igrati protiv četvrtog nositelja, Argentinca Francisca Cerundola, koji je u četvrtfinalu pobijedio talijanskog tenisača Lorenza Sonega sa 6-4, 2-6, 7-6(2)

Ruski tenisač Andrej Rubljov, prvi nositelj zemljanog ATP turnira Plava Laguna Croatia Open u Umagu, plasirao se u polufinale nakon pobjede protiv Mađara Fabiana Marozsana od 5-7, 6-3, 6-2.

Rublljov je tako napokon vezao dvije pobjede na ATP Touru. U Roland Garrosu je dobio prva dva meča, ali je potom u trećem kolu izgubio od Talijana Arnaldija. Računajući taj meč do dolaska u Umag je imao omjer 0-4.

GALERIJA Pogledajte atmosferu na Poljudu: 29.000 ljudi bodrilo Hajduk, Rakitić dobio ovacije

Wimbledon
1/6

U prvom setu Rubljov je vodio 5-3, ali je potom prosuo četiri gema u nizu te se našao u zaostatku od jednog seta. Uspio se deveti tenisač na svijetu snaći u takvoj situaciji te je nakon 6-3 u drugom setu, odlučujući treći otvorio s 3-0 i time se stavio u dobitnu situaciju u odnosu na 24-godišnjeg suparnika iz Mađarske, inače 49. tenisača na svijetu.

Ovakvim rezultatom se nastavilo četvrtfinalno prokletstvo Marozsana u karijeri te je sada na 0-4 u tim fazama turnira. Inače, prije Umaga je i Mađar bio u krizi rezultata te je prije prvog meča na umaškoj zemlji imao omjer 2-9 u posljednjih jedanaest mečeva  Rubljov će u polufinalu igrati protiv četvrtog nositelja, Argentinca Francisca Cerundola, koji je u četvrtfinalu pobijedio talijanskog tenisača Lorenza Sonega sa 6-4, 2-6, 7-6(2).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije