NEMA NAS U ZAVRŠNICI

Hrvatska ostala bez predstavnika u Umagu. Dodig: 'Uskoro ću moći parirati ovakvim igračima'

Hrvatski teniski savez
25.07.2024.
u 09:10

Prezadovoljan sam. Hvala Tomislavu Poljaku, direktoru turnira, što mi je dao priliku i pozivnicu. Drago mi je da ima jako puno mladih hrvatskih igrača, guramo jedan drugoga iz tjedna u tjedan i stvarno je ovo ogromna motivacija za dalje - rekao je Dodig.

Hrvatski tenis ostao je bez pojedinačnog predstavnika na ATP turniru u Umagu. Nakon što su Mikrut, Poljičak i Ajduković ispali u prvom kolu, Matej Dodig ispao je u drugom. Bolji od njega bio je četvrti nositelj, Argentinac Francisco Cerundolo (3:6, 4:6).

- Mislim da sam mogao bolje nego što sam pokazao. Dosta je veća razlika u razini nego što sam navikao na Challengerima, možda je i zato takav rezultat, ali zadovoljan sam jako s iskustvom i ovo mi je dodatna motivacija za dalje - rekao je 19-godišnji osječki tenisač.

Nije velika razlika

Ulazak u njegov prvi meč na stadionu "Goran Ivanišević" nije djelovao obećavajuće, jer je Cerundolo za osam minuta već vodio s 3:0. No, Dodig nije paničario.

- Samo sam pokušao dobiti sljedeći servis-gem. Znao sam da će biti lakše kad osvojim prvi. Ovo je i drugačije iskustvo u odnosu na prvo kolo, jer sam igrao na centralnom terenu. Trebalo mi je i malo vremena da se priviknem. Nakon što sam osvojio prvi gem, bilo je bolje. Moram biti zadovoljan. Pokazao sam dobar nivo, i najvažnije je da sam sebi pokazao da mogu igrati s ovakvim igračima. Nije ogromna razlika, samo moram raditi, vjerovati svom timu i mislim da ću uskoro moći još i bolje parirati ovakvim igračima - priča Dodig.

U Umagu su igrali velikani svjetskog tenisa. Đoković: 'On ima posebno mjesto u mojoj karijeri'

1/4

Ovogodišnje umaško iskustvo i prva pobjeda na ATP Touru bit će mu od velike koristi za nastavak karijere. Ne samo njemu, već i svim predstavnicima nove generacije koja je posljednjih godina prodefilirala Stella Marisom.

- Prezadovoljan sam. Hvala Tomislavu Poljaku, direktoru turnira, što mi je dao priliku i pozivnicu. Drago mi je da ima jako puno mladih hrvatskih igrača, guramo jedan drugoga iz tjedna u tjedan i stvarno je ovo ogromna motivacija za dalje - zaključio je Dodig.

Ovaj je meč bio i prvo umaško iskustvo za Francisca Cerundola.

- Već dugo želim doći u Umag. Evo, ove godine se poklopilo. Znao sam da mi prvi meč, protiv mladog domaćeg igrača, neće biti nimalo lagan. No, zadovoljan sam kako sam ga odigrao. Nadam se da ću već u sljedećem biti još bolji - rekao je Argentinac.

Njegov sljedeći suparnik bit će Lorenzo Sonego, koji je nakon spašene dvije meč-lopte i pobjede nad Milijem Poljičkom, u drugom kolu svladao Francuza Alexandrea Mullera sa 7:5, 6:1 i drugu godinu zaredom došao do četvrtfinala u Umagu.

- Znam dobro Lorenza. Igrali smo dvaput, rezultat je 1:1, ali oba meča su bila na tvrdoj podlozi. On je Talijan, znači da će opet imati glasnu podršku. Veselim se tom meču - poručio je 25-godišnji Argentinac.

U četvrtfinale se plasirao i sretni gubitnik, Tajvanac Chun Hsin Tseng koji je pobijedio Talijana Fabia Fogninija sa 6:1, 6:0. U šlageru večeri mladi Čeh Mensik pobijedio je Talijana Darderija sa 6:4, 6:3.

Sinner otkazao Pariz

Danas će se u Parizu održati ždrijeb za olimpisjki turnir. Nažalost, tmao neće biti svjetskog broja jedna, Talijana Sinnera.

- Nakon kvalitetnih treninga na zemlji, počeo sam se osjećati loše. Proveo sam nekoliko dana odmarajući se i tijekom posjeta liječnik je ustanovio upalu krajnika i strogo mi savjetovao da ne igram. Razočaran sam jer su Olimpijske igre bile jedan od mojih glavnih ciljeva ove sezone. Jedva sam čekao imati čast predstavljati svoju zemlju na ovom vrlo važnom događaju. Sretno svim talijanskim sportašima - rekao je 22-godišnji Talijan.

Sinnerovo povlačenje znači da će drugi tenisač svijeta Novak Đoković biti prvi nositelj u pojedinačnom ždrijebu za muškarce.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije