Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRIJUMF Košarkaši Splita CO slavili protiv euroligaša Union Olimpije sa 64:62

Splićani nepobjedivi na Gripama

03.11.2008.
u 16:03

Union Olimpija je u šestom kolu NLB lige u Split stigla kao favorit. No, domaći momci nisu se predavali, zajedničkom i borbenom igrom iščupali su pobjedu protiv izuzetno jakih gostiju koji su na kraju parket dovrane na Gripama napustili pognutih glava. Eh, kad bi bilo više ovakvih utakmica!

Ključna treća četvrtina
Košarkaši trenera Slobodana Subotića ostvarili su treću pobjedu kod kuće nakon tri prethodna poraza u gostima. Gubili su od Zadra, Budućnosti u Podgorici i Crvene Zvezde u Beogradu. Premda je pobjeda iščupana u posljednjim trenucima, ona je posve zaslužena. Pogotovo nakon odlične igre domaćina u trećoj četvrtini kada su stekli prednost od 53:38 koja im je, pokazalo se kasnije, bila dovoljna zaliha za konačan uspjeh. Valja istaknuti i publiku koja je bodrila žute na putu do velike pobjede. Na kraju su se zajedno radovali igrači i navijači.

Union Olimpija izuzetno je jak protivnik. Imaju dugačku klupu, momčad od 12 solidnih igrača. Među njima su i trojica Amerikanaca te Ilijevski, Golubović i Rudež koji su reprezentativci svojih zemalja. No, unatoč tome i ovaj su put, kao i prošle godine, posrnuli na Gripama. Pobjeda je Splićana učinak kolektiva pri čemu su nemalu ulogu odigrali igrači s klupe. Iako imaju manju minutažu, dali su svoj obol pobjedi i rasteretili glavne nositelje igre.

Uz Shannona i Granta, dušu i srce žutih, kapetan Andrija Stipanović dobro je vodio žuti brod kroz buru i oluju do mirne luke - pobjede. Marko Batina, koji je na Gripe stigao pred nepunih godinu dana, za 26 minuta provedenih na parketu postigao je 13 pogodaka i odigrao je dosad svoju najbolju partiju u žutom dresu. Splićani su primali čestitke od svojih protivnika, od trenera gostiju Žikića, bivšeg suigrača Damjana Rudeža i ostalih.

Čizmić dobro skautirao
Trener Slobodan Subotić, privremeni stanovnik Splita sa stalnim boravkom u slovenskoj metropoli, znao je i kako ukrotiti "zmajčeke". Nije bez razloga poslao svoga pomoćnika Tea Čizmića na euroligaški dvoboj Olimpije i Tau Keramike u dvorani Tivoli. Čizmić je dobro snimio Slovence, dojmove prenio šefu, a on je upozorio igrače na dobre strane Olimpije. Oni su sve zamisli svoga trenera ostvarili na parketu. Zatvorio se tako krug, sve su karike u lancu bile čvrste i tako su žuti stigli do vrijedne pobjede na Gripama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije