MAJSTORICA

Split nije izdržao: Cedevita u finalu PH protiv Cibone

Cedevita Split (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/7
23.05.2012.
u 21:57

- Ovo je bila odlična najava za veliki košarkaški praznik, finale s Cibonom - kazao je Cedevitin glavni sponzor Emil Tedeschi

Cedevitašima je, očito, trebala doći voda do grla pa da iskažu ono što je njihov trener Dražen Anzulović od njih tražio i u prve dvije utakmice protiv žutih. U polufinalnoj majstorici, Cedevita se rutinski obračunala sa Splitom (96:70) i prošla u finalnu seriju s Cibonom.

Splitsko srce je puno više htjelo no što su im noge i pluća mogli. Po prvi put, nakon dugo, dugo vremena, u Zagreb su im došli i navijači, a oni su baš taj dan fizički krahirali. Recimo, njihov nacjenjeniji igrač Nikola Vujčić sinoć je uknjižio je samo jedan koš i pet prekršaja.

- Cedevitaši su nas energetski pregazili. Čim smo malo pali oni su napravili razliku koju nismo imali snage stići. Ja sam na izmaku snaga već duže vrijeme - priznao je Nikola Vujčić, sportski direktor i igrač Splićana, kojeg već sljedeći tjedan očekuje operacija kile.

Cedevita ovaj put nije igrala kilavo, o čemu je govorio i kapetan Marino Baždarić:

- Jedina razlika od prethodne dvije utakmice bila je u pristupu. Vidjelo se da igramo s više želje, žara i agresivnosti.

Takav pristup razriješio je majstoricu već koncem druge četvrtine (46:30) kada je Cedevita s klupe dobila injekciju žustrine. Car (15 koševa) i Princ (dvije trice) podigli su razinu obrane na vanjskim pozicijama što je uškopilo splitsku kombinatoriku na koju je temu splitski strateg Bavčević kazao:

- Imali smo samo 10 asistencija što je valjda prvi put u Ligi za prvaka da ih imamo manje od suparnika. No, mi moramo žaliti za prvom zagrebačkom utakmicom, kada smo ostali kratki za jednu loptu.

Vidjevši da mu minutaža ovisi o obrani, Draper je u nastavku ukrao pet lopti, a centri Bilan (17 koševa) i Bagarić (8 koševa) kontrolirali su reket. Dobre partije pružili su još i Opačak (14) i Baždarić (8).

- Prerano ste nas vi novinari otpisali, pokazali smo da u nama još ima vatre - likovao je Cedevitin trener Dražen Anzulović.

Finalna serija počinje u subotu u Draženovu domu u 20 sati.

Ključne riječi

Komentara 3

JO
jolly
08:18 24.05.2012.

Najbolja utakmica Cedevite u ovoj kalendarskoj godini. Pitanje je, da li mogu tako u kontinuitetu.

FE
fellix1601
08:22 24.05.2012.

Samo čekam da se dalmoši razbude... , bit će ono da je utakmica bila egal ali da su krivi suci i Maminjo !!!!!!

IV
ivo44
10:30 24.05.2012.

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ Igram jednu odličnu online igru i stvarno uživam u njoj. Vodiš svoju momčad i igraš protiv drugih igrača iz cijelog svijeta. Pridruži se, nećeš zažaliti! Trenutno u ponudi nogomet i hokej, uskoro i rukomet! Od 10.05. Menađer je uu potpunosti redizajniran! Dođi i uvjeri se, najbolji besplatni menađer na internetu! http://www.powerplaymanager.com/r802803/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije