mediji protestiraju

Srbi bijesni zbog prognoze za SP: 'Odmah nas šalju kući, a Hrvati imaju dvostruko više šansi'

Hrvatska povela protiv Danske, Borna Sosa zabio za 1:0
Goran Stanzl/PIXSELL
31.10.2022.
u 15:26

U regiji su iznenađeni činjenicom da grupa matematičara smatra kako će Srbija ispasti već iz skupine, a za to im daju šanse od 55 posto.

Susjedna Srbija jako puno očekuje od ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u Kataru, misle kako pod vodstvom izbornika Stojkovića mogu otići do samog kraja ili barem finala.

Ipak, prognoze nam govore nešto drugo, superračunalo je izračunalo kako će Argentina postati prvak svijeta, dok Srbija ima vrlo šanse za taj pothvat, a one iznose 0.8 posto. 

To je jako razljutilo medije u Srbiji, a posebnu analizu donio je list Mondo

- Amerikanci su izašli sa svojim prognozama u kojima Srbija neće proći skupinu, a sada je grupa matematičara na osnovi više od 3.500 analiziranih utakmica napravila detaljne prognoze vezane za prvenstvo u Kataru.

Najveće šanse za osvajanje pehara se daju Nizozemskoj i to 15.2 posto, zatim slijedi Belgija sa 14.6 posto šanse, pa Argentina sa 12.4 posto. Srbiji se daje mizernih 0.8 posto šanse za osvajanje turnira, koliko ima i Meksiko, dok je recimo Hrvatska dobila skoro duplo više, 1.5 posto - 

Sasvim je ipak logično da aktualni svjetski doprvak i sudionik final foura Lige nacija ima više šanse od Srbije koja nikada kao samostalna država nije ostvarila veliki uspjeh na SP-u. 

>> VIDEO: Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!

 

Komentara 19

BE
bendzola
15:38 31.10.2022.

pa oni će ionako sve svoje poraze okrenuti u pobjede... tako da je srbija unaprijed pobjednik SP-a, zar je netko sumnjao?

KO
koraknaprijed
16:23 31.10.2022.

Opet ugroženi? Oni bi trebali promijeniti svoje ime,umjesto Orlova oni bi se trebali zvati" KALIMERO"!

Avatar Payback
Payback
16:15 31.10.2022.

Opet vi nekakvoj izmišljenoj regiji pišete... Naša regija je EU! Srednja Europa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije