UZELA I US OPEN

Srbi se raspisali o 14-godišnjoj senzaciji: Otac joj je iz Hrvatske, osvaja trofeje pod drugom zastavom

Wimbledon 2024 - Day Ten - All England Lawn Tennis and Croquet Club
Foto: John Walton/PRESS ASSOCIATION
1/3
08.09.2024.
u 09:34

Stojsavljević je rođena u Londonu, a otac joj je Srbin iz Hrvatske, točnije iz mjesta Velika Popina pored Gračaca. Majka joj je Poljakinja, no cijeli je život u Londonu. Budući da je 2008. godište, Mika će i sljedeće sezone još moći igrati juniorske turnire

Arina Sabalenka osvojila je naslov pobjednice na posljednjem teniskom "grand slam" turniru sezone u konkurenciji tenisačica, ona je u finalu u New Yorku nadigrala Amerikanku Jessicu Pegulu sa 7-5, 7-5. Za Sabalenku je ovo drugi "grand slam" naslov u 2024., nakon što je bila najbolja na Australian Openu u siječnju. Nakon što je lani izgubila u finalu US Opena od Amerikanke Coco Gauff, Sabalenka je ove godine napravila korak dalje i svladala domaću tenisačicu u završnom dvoboju.

Dok je Sabalenka osvojila seniorski naslov na US Openu, pobjednica u juniorskoj konkurenciji je Engleskinja srpskog podrijetla, 14-godišnja Mika Stojsavljević.  Srpski mediji donose priču o toj novoj senzacionalnoj tenisačici koja nastupa pod britanskom zastavom. Živi u Londonu, a u finalu juniorskog US Opena pobijedila je japansku predstavnicu Sonobe sa 6:4 i 6:4. To joj je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Stojsavljević je rođena u Londonu, a otac joj je Srbin iz Hrvatske, točnije iz mjesta Velika Popina pored Gračaca. Majka joj je Poljakinja, no cijeli je život u Londonu. Budući da je 2008. godište, Mika će i sljedeće sezone još moći igrati juniorske turnire.

- Marija Šarapova i Novak Đoković su oduvijek bili moji idoli. Marija me je osvojila svojim stilom igre i načinom na koji se ponašala na terenu. Inspirativna mi je bila i oduvijek sam se ugledala na nju. Onda Đoković, ja sam 'pola' Srpkinja, cijela moja obitelj ga voli - pričala je Stojsavljević u jednom intervjuu srpskim medijima.

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Dus
11:58 08.09.2024.

2008.godina rođenja i ima 14godina. E moji novinari.

PE
Pentagon
09:46 15.09.2024.

Bitna je "vest s bliskog istoka".

Avatar Moodleen
Moodleen
13:45 08.09.2024.

Jel bumo do kraja dana još bar pedeset put "informisani" o trofaznjakima...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije