VELIKI NABOJ

Srbi se raspisali o novim okršajima s Hrvatima, spominju i udaranje, moglo bi biti svega

Zagreb: 1. kolo AdmiralBet ABA Liga: KK Cibona - KK Partizan
Marko Lukunic/PIXSELL
05.10.2024.
u 17:28

U naslovu teksta na Kuriru stoji i rečenica "udarit će Srbi na Hrvate". Jasno, riječ je o sportskom narativu, no moglo bi biti svega na terenu, kao što je često slučaj u dvobojima srpskih i hrvatskih klubova

Ovoga se vikenda igra 3. kolo regionalne košarkaške ABA lige, a istoga dana (nedjelja) na programu su dva nominalno jako zanimljiva dvoboja. Kažemo nominalno, jer srpski euroligaški klubovi - Crvena zvezda i Partizan veliki su favoriti protiv Splita i Cibone. Split će na Gripama dakle, dočekati Zvezdu od 17 sati, dok će Cibona gostovati u Beogradu kod Partizana od 18.30 sati.

Zna se da za Crvenu zvezdu u Splitu neće nastupiti važni igrači, točnije Branko Lazić i Miloš Teodosić, ali i bez njih dvojice crveno-bijeli su veliki favoriti. Na jednak način, Partizan će u beogradskoj Areni za Cibonu biti izuzetno težak izazov.

Srpski mediji čitavog tjedna potiho najavljuju ove utakmice, unatoč spektaklima koje su njihove momčadi imale ranije u Euroligi. Znaju i oni da su utakmice regionalnih rivala, ma koliko bile rezultatski izvjesne u zadnje vrijeme, uvijek bile mamac za gledatelje. Nedvojbeno je, bit će tako i ovoga puta, naročito u Splitu, gdje će uz pomoć vjernih navijača "žuti" pokušati parirati višestruko skupljem suparniku.

U naslovu teksta na Kuriru stoji i rečenica "udarit će Srbi na Hrvate". Jasno, riječ je o sportskom narativu, no moglo bi biti svega na terenu, kao što je često slučaj u dvobojima srpskih i hrvatskih klubova.

FOTO Modrić ima gomilu luksuznih automobila, a čuva ih u nevjerojatnoj madridskoj vili

Zagreb: 1. kolo AdmiralBet ABA Liga: KK Cibona - KK Partizan
1/21

Komentara 3

PE
Pentagon
18:13 05.10.2024.

Gluposti. Hrvatski klubovi trebaju napustiti ABA ligu.

Avatar barba_barba
barba_barba
19:16 05.10.2024.

Velika čast za serbiće, igraju protiv ,zajedno 5(pet), pobjednika kupa europskih prvaka, 2X Cibona i 3X KK Split

Avatar Moodleen
Moodleen
18:36 05.10.2024.

Nije problem kaj su se oni raspisali (čak i tam znaći ima koji kaj zna i pisati) o nama, nego je problem kaj se "ovi" staaalno rasčituju o njima i dave civilizaciju, daaaave nas sa neeebitnim plemenom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije