NOVI IZAZOVI

Srbić: Ako napravim to kako znam, mogu doći i do medalje, možda i najsjajnije

Zagreb: Tin Srbić ponovno startao s treninzima
Marin Tironi/PIXSELL
26.05.2021.
u 11:23

U Bugarsku su u ponedjeljak otišli Tin Srbić, Aurel Benović, Ana Đerek,  Tijana Korent, Christina Zwicker i Sara Šulekić u pratnji trenera Lucijana Krcea, Vladimira Mađarevića, Igora Križimskog i Miroslava Končarevića dok će natjecanje suditi Ana Sesvečan i Boris Čulin

Nakon točno mjesec dana i nastupa na Europskom prvenstvu u Baselu dio hrvatske muške i ženske reprezentacije u sportskoj gimnastici putuje u Varnu na natjecanje Svjetskog kupa

U Bugarsku su u ponedjeljak otišli Tin Srbić, Aurel Benović, Ana Đerek,  Tijana Korent, Christina Zwicker i Sara Šulekić u pratnji trenera Lucijana Krcea, Vladimira Mađarevića, Igora Križimskog i Miroslava Končarevića dok će natjecanje suditi Ana Sesvečan i Boris Čulin.

Kvalifikacije su na rasporedu u četvrtak i petak, finala pak u subotu i nedjelju, a prvi će na podij sutra od 14 sati izaći Aurel Benović na parteru, Tijana Korent na preskoku te Christina Zwicker i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama.

Dan kasnije u lovu na finale bit će Tin Srbić na preči, Benović premijerno na preskoku, Zwicker na gredi, te Ana Đerek na gredi i parteru.

Varna će Tinu Srbiću biti pretposljednje natjecanje pred odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

"I meni je ovo prvo natjecanje nakon EP-a koje nije baš prošlo bajno, ali u tom periodu od Basela do sada imao sam prilike napokon srediti ozljedu leđa. Sada je dosta bolje, osjećam se jako dobro. Uz Varnu imat ću još Svjetski kup u Osijeku od 10. do 13. lipnja i to su dva natjecanja prije Tokija koja mi trebaju. Nisu mi toliko rezultatski važna koliko su mi važna da uđem u dobru natjecateljsku formu. Stvarno se dobro osjećam fizički, samo mi treba malo natjecanja. Konkurencija u Varni je dosta jaka, puno gimnastičara nastupa na preči ovaj put. Možda nema nekih najzvučnijih imena, ali puno dobrih je tu. Morat ću odraditi svoju jako dobru vježbu u kvalifikacijama da bih ušao u finale. Iako, neću ništa slabije ići u kvalifikacijama, idem 6.2 i u petak i u finalu, da tu vježbu još malo ustabilim. Vjerujem da kada napravim to kako znam, onda sam zapravo među favoritima za medalje. Možda i najsjajnije", poručio je Srbić.

Aurel Benović dosta očekuje od ovog natjecanja.

"Nakon EP-a u Baselu gdje sam na zadnjoj dijagonali imao jednu veću pogrešku koja me stajala ulaska u finale, to mi je dalo još veću motivaciju za ova natjecanja koja su preda mnom. U odličnoj sam formi, pojačao sam svoju vježbu na parteru za još 2 desetinke, na 6.5, a takvu vježbu radi samo nekoliko ljudi u svijetu. Imam malu ozljedu zgloba koju dosta dugo vučem, imam bolove i dosta je teško skakati, ali neću posustati dok ne prođe ovo natjecanje u Varni i nakon toga Svjetski kup u mom rodnom Osijeku. Bez obzira na to što ove godine neće biti publike u Gradskom vrtu, moram odraditi natjecanje na najvišem mogućem nivou. I ovdje u Varni i u Osijeku nadam se ulasku u finale i borbi za medalje", jasno je poručio prošlogodišnji viceprvak Europe na parteru, 20-godišnji Aurel Benović.

Hrvatska rekorderka po broju finala na Svjetskim kupovima, Tijana Korent (32 finala, 8 medalja), u Varni želi povećati ovu brojku.

"Nadam se da ću odraditi svoje skokove najbolje što mogu, da ću se uspjeti plasirati u finale, iako je konkurencija velika, barem brojčano. Tu je i najstarija gimnastička olimpijka Oksana Ćusovitina. Fascinantno mi je to što radi. Ne bih se mogla zamisliti da kao ona s 46 godina radim ovo što sada radim. Ali, možda se nije ni ona mogla zamisliti, a nikada ne znate što vam život donese", komentirala je Tijana Korent.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije