KAPETAN PRIZNAO

Srna: Kritike su opravdane, vidi se da smo u krizi

Srna Štimac
Jurica Galoic/PIXSELL
13.10.2013.
u 18:27

- Sve kritike u medijima piju vodu, u krizi smo, to se vidi i svi moramo snositi odgovornost. Ali još smo tu - rekao je Srna.

Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna prokomentirao je stanje u momčadi nakon poraza od Belgije poslije kojega je jasno da će izabrana vrsta put u Brazil tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

- Hrvatska nije prvi put u ovakvoj situaciji. Ljudima je preko glave kritika prema nogometu, košarci, rukometu, predsjedniku, premijeru... Mi smo mlada država koja ima velike rezultate, trebamo živjeti za uspjehe. Imali smo najtežu skupinu, bez suparnika kojeg ćeš dobiti odmarajući 3-4 igrača. Ne trebamo biti kritični nego realni, nismo bili na toj razini na kojoj su nas ljudi navikli gledati - rekao je Srna u emisiji Sport nedjeljom na Z1 televiziji.

Srna se, za razliku od izbornika, slaže s kritikama koji ovih dana dolaze na adresu reprezentacije.

- Sve kritike u medijima piju vodu, u krizi smo, to se vidi i svi moramo snositi odgovornost. Ali još smo tu. Belgija je kvalitetnija reprezentacija, ima bolje individualce od Hrvatske. To je meni kao sportašu i kapetanu teško priznati. U većini utakmica nismo bili na nivou. Neke stvari o kojima se piše su gluposti, ali suština je točna.

- Teror se osjetio i kod Bilića, poslije Grčke, mi stariji to smo prošli, želimo se iskupiti navijačima. Hrvatska ima naboj prema dresu, državi, borit ćemo se, svi znamo kako je lijepo biti Hrvat kad igramo protiv Španjolske, Italije i to ravnopravno.

Prokomentirao je i ulogu Igora Štimca.

- Od prve utakmice pričalo se o Zdravku, Šukeru, Vlatku.. Ne igraju oni, igrači su bitni. Negatiovna se enegija prenosila na moimčad. Igor je siguran u Brazil, što mogu ja kao kapetan i igrači nego stati uz njega, bez obzira što javnost misli. Ajmo podvući crtu nakon svega. Ako odemo, Bravo igore, ostat će pozadina priča sa Zdravkom u koju mi ne možemo ulaziti.

Je li Štimac pogriješio sa sastavom protiv Belgije?

- Bilo da se radi o 3-5-2, 4-4-2 ili 4-2-3-1 formacija, uvijek se konzultira sa stožerom, s nekim igračima i donosi taj zaključlak. Ne vidim problem u sustavu ako postoji želja.

>> Štimac: Ako ja ne zaslužujem podršku, zaslužuju li je igrači?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije