Riječi trenera

Špaco: A što bih trebao biti, veseo? Mamić: Drago mi je da nismo odustali

Stanko Poklepović
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
14.03.2015.
u 18:16

- Utakmicu smo mogli odvesti ranije u naš smjer, imali smo prigode Pjace i Fernadesa, a Hajduk je zabio iz svoje prve prave prigode, rekao je Zoran Mamić

Drama u Poljudu, to će se pamtiti nakon ovih  1:1 Hajduka i Dinama. Zoran Mamić izvukao se u sudačkoj nadoknadi, opet. Kao i na početku sezone. Nije bilo Henriqueza i Čopa, ali Dinamu se ukazao Machado i u posljednjoj sekundi spektakularnim volejem poravnao na 1:1. Poljud je bio kao pod hladnih tušem, već se slavila pobjeda na vječnim rivalom, veličao se Hajdukov junak Andrija Balić, a onda je stigla golčina Dinamove desetke. Stanko Poklepović nije mogao skriti svoje razočaranje.

- A što bih trebao biti, veseo... Razočaran sam, kako ne bih bio, premda je i nula s ovakvim protivnikom dobra. Ostali smo kratkih rukava, i ne slažem se s onima koji će reći "to je nogomet". Nije pošteno da nismo pobijedili utakmicu, bili smo korak do pobjede. Takav trud, a sve se prolilo u posljednjoj sekundi. Žao mi je mojih igrača, trebali ste ih vidjeti u svlačionici, užas koliko su tužni - kazivao je Stanko Poklepović.

Sve je iskusni strateg odlično posložio, postavio obrambeni blok  s pet igrača, gurao Vršajevića na desnom krilu u prigode... U akciji sezone Vlašića, Sušića, Milevskog i Balića došao je i do vodstva. Prije utakmice tražio je onaj Hajdukov duh.

- I dobio sam ga, imali smo taj duh. A i one pretpostavke koje sam tražio da se ispoštuju dobro su odrađene - kaže Poklepović.

Netko mu je dobacio da može biti ponosan na igru svoje momčadi.

- Ma, Hajduk je uvijek ponosan, ali što ću biti ponosan kad smo imali utakmicu u džepu, a ona nam je ispala. Imao sam i plan B, ali osjetio sam da ga se igrači plaše, pa ga nisam aktivirao - rekao je Poklepović.

Nije mogao ne spomenuti Andriju Balić, taj 17-godišnjak opet je bio glavni akter bijelih. U par utakmica pod Poklepovićem prometnuo se u vođu Hajduka. Nije čudo da su izaslanici Tottenhama bili u Poljudu, navodno žele njega i Nikolu Vlašića u paketu.

- Mali je zmijast, on je taj, uvijek dođe u situaciju gdje se nešto događa - kazao je Poklepović.

A Dinamov trener Zoran Mamić i dalje drži neporaženost u dvobojima s Hajdukom. Nije to bilo neko posebno izdanje Zagrepčana, ali na kraju će se svi sjećati neodlučenog rezultata.

- Utakmicu smo mogli odvesti ranije u naš smjer, imali smo prigode Pjace i Fernandesa, a Hajduk je zabio iz svoje prve prave prigode. Ono najpozitivnije je da nismo odustajali unatoč vodstvu Hajduka - rekao je Mamić.

I dalje ide prema B cilju. Prvi je titula prvaka, to je već gotova priča, a drugi je osvajanje titule prvaka bez poraza. Prebrodio je Poljud.

- Ne želim taj pritisak stavljati igračima ne leđe. Mi želimo biti prvaci i osvojiti kup, a hoće li to biti bez poraza i nije toliko bitno - kazao je Mamić.

Najbolje od derbija su klinci s obje strane. Balić, Vlašić, Ćorić, Pjaca, svi su bili dobro.

- Ne mislim da hrvatski nogomet ima problema kao što se priča i piše. Ajmo pričati o hrvatskoj reprezentaciji, o dva kluba u Europskoj ligi. Hajduk i Split su isto bili blizu Europske lige. Meni je veći problem infrastruktura, to bi želio da se popravi. Ako je nogomet u problemima, onda su drugi sportovi mrtvi – zaključio je Mamić.

>>Dinamo u 94. minuti sjajnim pogotkom Machada izborio remi na Poljudu

>>Policija morala razdvajati dvije zaraćene frakcije BBB-a na Poljudu!

>>Balić: Bio je spektakl, Poljud je slavio, mi smo slavili, ali na kraju smo žalosni!

Komentara 4

DU
Deleted user
08:15 15.03.2015.

sad je glavna vijest razdvajanje dviju dinamovih frakcija,a tucnjava sa policijom se zataskava.oni sami prave razdor sjevera i juga!Nas Hajduk suti ko zaliven,a po njihovom se ide u hitnu izmjenu zakona.Varazdin,Karlovac,Sibenik izbaceni iz lige radi duga,a sa koliko duga je Hajduk jos u prvoj ligi!?

LJ
ljerka01
19:16 14.03.2015.

Ja mislim da hrvatski nogomet ima veoma velikih problema.Možda ja i Mamić ne govorimo o istoj ligi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije