Stipe Miočić

'Želim napad na pojas, volio bih se boriti pred svojim Hrvatima'

Stipe Miočić
Foto: Fight Site
12.05.2015.
u 19:38

Razgovarao sam s Mirkom i rekao sam mu da bih volio opet doći trenirati s njim. Definitivno ću na ljeto doći u Hrvatsku, kaže Miočić.

Stipe Miočić proteklog je vikenda u australskom Adelaideu stigao do najveće pobjede u svojoj karijeri porazivši Marka Hunta. U tom je meču postavio rekord u broju zadanih udaraca – njih čak 361! Oni koji su glasno govorili da Stipe ne pripada u sam svjetski vrh, sada su dobili nepokolebljiv dokaz da su u krivu.

Američkom Hrvatu tek su 32 godine, već je ostvario impresivne pobjede, a ova posljednja samo je još jače učvrstila njegovu poziciju jednog od glavnih kandidata za napad na pojas prvaka.

"Firefighter" se za Fight Site dotakao pobjede nad Huntom, moguće borbe za naslov prvaka i nastupa u Hrvatskoj.

Jesi li očekivao tako "laku" pobjedu?

"Mark Hunt čvrst je borac koji zauzima 6. mjesto najboljih teškaša svijeta. Imao sam odličan trening kamp i bolji sam iz meča u meč."

Mark se nije borio kao što se borio u nekim prošlim mečevima. Koji je razlog ovako loše njegove izvedbe?

"Hunt nije bio loš. On je čvrst momak koji je prije meča bio 5. teškaš svijeta, ali se nikad dosad nije borio sa mnom."

Što ti je prolazilo kroz glavu dok si tukao Hunta, a on se nije htio predati i nije pao u nokdaun?

"Razmišljao sam o tome da moram nastaviti sve dok sudac ne prekine meč."

Mark nikako nije htio tapkati zbog udaraca koje si na njega sasuo. Kako to da više puta nisi pokušao izvesti neku polugu ili gušenje?

"Moj plan je bio da nabijam svoj tempo, ali i da štedim energiju. Umarao sam ga konstantnim pritiskom. Nije bitno jesam li pobijedio nokautom, submissionom ili odlukom. Pobijedio sam i sretan sam zbog toga."

Smatraš li da bi pobjednik meča Browne vs. Arlovski trebao dobiti napad na titulu prije tebe?

"Želim napad na pojas. Zaslužio sam ga."

Hoćeš li se opet pripremati s Cro Copom za svoju borbu? Hoćeš li ovoga ljeta doći u Zadar?

"Razgovarao sam s Mirkom i rekao sam mu da bih volio opet doći trenirati s njim. Definitivno ću na ljeto doći u Hrvatsku. To je plan."

Postoji li mogućnost tvoje borbe u Zagrebu?

"Volio bih se boriti u Hrvatskoj pred mojim Hrvatima! Nadam se da UFC čita ovo. HRVATSKA!"

>>S Cro Copom i Stipom napunili bismo Arenu i uz skuplje ulaznice

>>Političar nakon borbe Miočić - Hunt: I sad oni žele legalizirati ovu skandaloznu brutalnost!

Komentara 4

DA
Djeca_Arbata
21:42 12.05.2015.

Stipe Miočić...hrvatski ponos...

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
09:34 13.05.2015.

Bravo Stipe, normalan si lik voliš se zezati, radiš kao vatrogasac (iako imaš love da uopće nemoraš delat) i voliš Hrvatsku tj. svoje korjene i nisi bahat kao Hunt koji je prije borbe izjavio da će ti iščupati glavu, ti si ostao smiren, suzdržan i nisi niti jednom izjavom uvrijedio protivnika nego si ga štoviše hvalio. Stvarno svaka ti čast jer pošten čovjek s obje noge na zemlji nije ti slava udarila u glavu i odličan si borac zato možeš i moraš biti ponosan na sebe. Bravo, Bravo, Bravo Hrvatska je uz tebe u pobjedama i porazima !!!!!!

SE
Sejo
04:38 14.05.2015.

I koliko je dobio za pobjedu,50 hiljada dolara,dok slabiji od njega dobija 150 miliona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije