Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČANI U POGONU

Što će biti s jednim od najboljih igrača u HNL-u? Gledali su ga skauti PSG-a

Rijeka: Susret Rijeke i Dinama u drugoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
03.07.2024.
u 07:00

Nogometaši Rijeke do kraja tjedna pripremaju se na Kvarneru, a onda idu u Schladming, u kojem će igrati četiri pripremne utakmice

Nogometaši Rijeke prošle su sezone bili glavni konkurenti za naslov prvaka, ali i on i trofej u Kupu iskliznuli su im iz ruku pred sam kraj. Ove sezone imaju isti plan, sličan kadar, trenera koji ih je dobro postrojio...

Novi vratar i kapetan

Na Rujevici su odmori gotovo završili, igrači su već neko vrijeme na pripremama koje će do 7. srpnja odrađivati u Rijeci, a potom odlaze u austrijski Schladming, koji je čuvena skijaška meka. Doma na repertoaru imaju dvije pripremne utakmice, Kopar su nedavno pobijedili 1:0 nakon pogotka Ivana Smolčića.

Ono što ih dalje čeka su dogovorene utakmice s Primorjem Ajdovščinom (6. srpnja) u Rijeci te s Nyiregyhaza Spartacusiom (10. srpnja), Karlsruherom (13. srpnja) i RB Salzburgom (17. srpnja) u Austriji. Trener Sopić rekao je da se još jedna utakmica igra 18. srpnja, prije odlaska s priprema, ali protivnik se još ne zna.

Što se kadra za novu sezonu tiče, Riječani su ostali bez vratara i kapetana Nediljka Labrovića, koji je potpisao s Augsburgom, nema više ni desnog braniča Danila Veige, koji će karijeru nastaviti u redovima portugalskog prvoligaša CF Estrela de Amadora, s kojim su dogovoreni uvjeti transfera. Na pripremama nema ni Antona Krešića, koji je posudbu u Cluju pretvorio u stalan angažman.

Trener Sopić nedavno je najavio da momčad treba vratara i dva stopera s obzirom na odlaske Dilavera i Mitrovića.

Pitanje vratara je riješeno jer doveden je i predstavljen Josip Posavec. Taj 28-godišnji vratar prošle je sezone branio za danski Aalborg, a sada je potpisao ugovor s Rijekom do 2027. godine. Moći će Sopić vjerojatno i računati na neke od juniora, kojih će se vjerojatno četiri-pet najboljih priključiti momčadi. Što se tiče reprezentativaca, Marko Pjaca već neko vrijeme pregovara s Dinamom i koketira s povratkom u Zagreb, a Marco Pašalić još je na odmoru nakon reprezentativnih obveza na Europskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj. On bi se momčadi trebao priključiti na početku priprema u Schladmingu. U Rijeku stiže 7. srpnja, a dan kasnije trenirat će s ostatkom suigrača i krenuti za Austriju.

Pitanje je što će biti oko Tonija Fruka, koji je bio jedan od najboljih igrača HNL-a prošle sezone. Odlične igre donijele su mu mjesto na listi pretpoziva za reprezentaciju, a već ranije se šuškalo da ga gledaju skauti PSG-a.

Bilo kako bilo, Riječane čeka zanimljivo ljeto, ponajviše jer ga nakon njega čeka velika bitka – bitka za HNL, bitka za Kup, bitka za Europu.

Borba za Europu 25. srpnja

Momčad s Kvarnera prvenstvo otvara 4. kolovoza utakmicom protiv Lokomotive na Rujevici. Prije toga, 25. srpnja i 1. kolovoza, igrat će utakmice drugoga pretkola Europske lige s boljim iz dvaju ogleda između mađarskog Paksija i rumunjskog drugoligaša Corvinula Hunedoare.

U sve te utakmice Rijeka će krenuti i s novim kapetanom jer nakon Labrovića, traka je pripala Ivanu Smolčiću

>> Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

Rijeka: Susret Rijeke i Dinama u drugoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
1/24
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije