Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tekvondaške dvojbe

Stojković u izravnom tromeču nadjačala Duvančić i izborila plasman na OI u Parizu

storyeditor/2024-05-19/TKDStojkovic1_pxl_spo_190524.jpg
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/7
20.05.2024.
u 14:02

Da bi se, uz Golubića (68 kg) i Šapinu (preko 80 kg), dobio treći putnik na OI, izbornik Tomas je u olimpijskoj kategoriji do 49 kilograma organizirao međusobni tromeč u kojem je Stojković dobila dvije, a Duvančić jednu borbu

Tekvondaški izbornik Toni Tomas razriješio je i posljednju dvojbu oko toga tko će, u izborene tri kvote, predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon što je otprije postalo jasno da je jedan od izabranih Marko Golubić, koji u kategoriji do 68 kg nije imao ozbiljnijeg protukandidata, a potom je postalo očito i da je to Ivan Šapina (više od 80 kg) jer je konkurenta Pašak Božića iz igre izbacila ozljeda, sada je jasno i tko će to biti kod tekvondašica u težinskoj skupini do 49 kg.

VEZANI ČLANCI:

A u vodstvu Saveza oko toga su dvojili između europske prvakinje Lene Stojković (do 46 kg) ili brončane europske djevojke Brune Duvančić kojoj je olimpijska kategorija do 49 kg prirodna težinska skupina. Kako bi razriješili i posljednje dvojbe, odlučeno je da se organizira tromeč između spomenutih djevojaka koji se i dogodio u nedjelju u Splitu (s obzirom na to da su obje članice Marjana). Sve tri borbe razrješavale su se u trećoj rundi, prvu je dobila Bruna, a preostale dvije Lena. Tako je trostruka europska i dvostruka svjetska prvakinja i izravno dokazala da zaslužuje olimpijsku priliku.

Slična situacija bila je i prije olimpijskih kvalifikacija u kategoriji tekvondašica do 67 kg u kojoj su na svjetskim rang-listama približno dobro stajale Doris Pole i Matea Jelić. I za njih je organiziran tromeč, koji je bio itekako uzbudljiv, i u kojem je uspješnija bila Pole. Tako se i dogodilo da je olimpijska pobjednica iz Tokija ispala iz igre pa neće imati priliku da u Parizu brani naslov. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije