U SUPERVELESLALOMU

Stradala još jedna skijašica u Cortini: Odletjela u zrak i klizala se po stazi. Odvezena helikopterom

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Giant Slalom
Foto: Borut Zivulovic/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.01.2024.
u 13:24

Olimpijska i svjetska prvakinja Švicarka Lara Gut-Behrami pobjednica je petog Superveleslaloma Svjetskog kupa u talijanskoj Cortina d'Ampezzo. Drugoplasirana je bila Austrijanka Stephanie Venier (+0,21), a treća Francuskinja Romane Miradoli (+0,41)

Na stazi u talijanskoj Cortini d'Ampezzo stradala je još jedna od najboljih svjetskih skijašica. Nakon Mikaele Shiffrin i Isabelle Wright, teška padina koštala je Kanađanku Valerie Grenier.  Nedjeljni je superveleslalom započela sa startnim brojem 20.

Pala je nakon prolaska kroz treći sektor ove izuzetno zahtjevne staze. Zapela je za vrata koja su odbacila u zrak. Stropoštala se i nastavila kliziti niz stazu. U bolnicu je prevezena helikopterom, a kakve je ozljede pretrpjela još nije poznato. 

GALERIJA Užasan pad slavnog Francuza u Wengenu: Odvezen helikopterom

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Giant Slalom
1/7

Olimpijska i svjetska prvakinja Švicarka Lara Gut-Behrami pobjednica je petog Superveleslaloma Svjetskog kupa u talijanskoj Cortina d'Ampezzo. Drugoplasirana je bila Austrijanka Stephanie Venier (+0,21), a treća Francuskinja Romane Miradoli (+0,41).

Gut-Behrami, olimpijska pobjednica u superveleslalomu iz Pekinga 2022., prva je skijašica ove zime s više od jedne pobjede u superveleslalomu. Time je preuzela vodstvo u ukupnom poretku discipline. Druga je u ukupnom poretku s 1014 bodova, te sada za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin (1209) zaostaje 195 bodova.Gut-Behrami je to bila 21. pobjeda u karijeri u ovoj disciplini, koja je među aktivnim skijašicama najviše u Svjetskom kupu, više od Austrijanca Hermanna Maiera (24) i Amerikanke Lindsey Vonn (28).

VEZANI ČLANCI:

Ukupno ima već 41 pobjedu u Svjetskom kupu, te je prestigla Pirmina Zurbriggena (40) na švicarskoj vječnoj listi, a rekorderka je Švicarka Vreni Schneider s 55 pobjeda. Karavanu Svjetskog kupa za alpske žene u utorak čeka veleslalom na stazi Plan de Corones/Kronplatz, a za vikend u Garmisch-Partenkirchenu s ženskim spustom i superveleslalomom.

VIDEO Filip Zubčić na postolju nakon dvije godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije