Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA SITUACIJA

Strahonja: 'Sve što je on danas odsudio uopće ne bih spomenuo'

Foto: Screenshot/HRT
1/5
30.11.2022.
u 22:28

- Srećom, danas Poljska nije bila oštećena u smislu eliminacije, s obzirom na pogrešku Dannyja Makkelieja. Ne mogu reći da mi nije jasno zašto je to išao dosuđivati, ali tu nema nijednog elementa za kazneni udarac - rekao je sudački ekspert u Qatari.

Argentina je s 2:0 pobijedila reprezentaciju Poljske, a obje su u konačnici izborile osminu finala Svjetskog prvenstva. Susret je uz golove obilježila i jedna sporna situacija. Argentinci su u 39. minuti dobili kazneni udarac. Naime, pitanje je bilo je li vratar Wojciech Szczesny, koji mu je obranio, napravio prekršaj za najstrožu kaznu. Naime, zahvatio je Messija nakon što je Argentinac već propustio iskoristiti priliku pred njegovim golom. Sudac je gledao VAR i dodijelio penal.

>> VIDEO: Legenda hrvatskog i belgijskog nogometa Branko Strupar najavljuje utakmicu Belgije i Hrvatske

Sudački ekspert Marijo Strahonja rekao je u emisiji Qatara kako se apsolutno ne radi o penalu. Razočaran je bio i glavnim sucem i sucem u VAR sobi.

- Srećom, danas Poljska nije bila oštećena u smislu eliminacije, s obzirom na pogrešku Dannyja Makkelieja. Sve što je on danas odsudio uopće ne bih spomenuo, jer ova odluka koju je on danas donio mi apsolutno nije prihvatljiva. Ne mogu reći da mi nije jasno zašto je to išao dosuđivati, ali tu nema nijednog elementa za kazneni udarac - rekao je pa dodao: 

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Argentina - Stadium 974, Doha, Qatar - November 30, 2022 Poland's Wojciech Szczesny celebrates with teammates after saving a penalty from Argentina's Lionel Messi REUTERS/Jennifer Lorenzini Photo: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS

- Sigurno da ta produžena ruka vratara, njegovi prsti na licu Messija nema intenzitet ni namjeru. Ovo je toliko niska ljestvica liniji intervencije za VAR provjeru. Mi bi na temelju ovoga morali zvati za svaku situaciju. I jedan i drugi (VAR, op. a.) sudac će snositi posljedice. Bilo bi nepravedno prema drugim sucima koji su puno bolje odsudili ovu fazu natjecanja. Uglavnom, kazneni udarac apsolutno ne. 

Ranije se složio Tomislav Ivković, a sada i Carević, preostali gosti u studiju.

- Sramota mi je za nogomet da se ovakvi penali sude - dodao je Mario Carević.

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 2

Avatar Hazl113
Hazl113
12:50 01.12.2022.

Možda je zato Messi namignuo golmanu desnim okom.

DU
Deleted user
08:22 01.12.2022.

sudci dosta loši opet na ovom SP-u. Imaju var gdje se sve lijepo vidi, a oni dosude opet krivo!!! U čemu je kvaka???? Jučer penal dosuđen argentini nije bio !! I još su nekih 4, 5 penala nepostojećih dosudili!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije