POBJEDA GAUČOSA

Strani mediji o okršaju Argentine i Francuske: 'Hvala vam za možda i najbolje finale ikad'

FIFA World Cup Qatar 2022 - Final - Argentina v France
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/3
19.12.2022.
u 00:06

- I kad smo mislili da je sve gotovo, nije bilo. I kad smo mislili da će Messi ipak pasti – dogodilo se čudo. Imat ćemo puno toga za ispričati potomcima o ovom finalu, a samo 88.966 sretnika uživo je gledalo kako planet dobiva nogometnog boga - napisao je portal iz susjedstva.

Argentinska nogometna reprezentacija novi je prvak svijeta. Gaučosi predvođeni Leom Messijem osvojili su prvi naslov još od 1986., a bolji su bili od Francuske, koja je naslov osvojila u Rusiji 2018. Obje ekipe su na putu do zlata morale poraziti Hrvatsku, koja se kući danas vratila s broncom. 

>> Vatreni nakon osvojene bronce proslavili zagrljeni pjevajući: Nije u šoldima sve...

- Jedan od najdramatičnijih velikih sportskih događaja u povijesti - napisao je NBC News. 

- Messi je pokupio trofej koji mu je izmicao cijelu karijeru, što je vjerojatno bila njegova posljednja prilika da to učini. Ostavio je sve na terenu i stavio momčad na leđa kako bi donio prvu titulu u zemlji od 1986. - objavio je Fox News. 

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Final - Argentina v France - Lusail Stadium, Lusail, Qatar - December 18, 2022 Argentina's Lionel Messi celebrates with the trophy and teammates after winning the World Cup REUTERS/Bernadett Szabo Photo: BERNADETT SZABO/REUTERS
Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS, ilustracija

- Hvala vam za možda i najbolje finale ikad - piše The Guardian. 

'Nogomet dobio boga, ime mu je Messi', naslov je na srpskom portalu Blic 

- I kad smo mislili da je sve gotovo, nije bilo. I kad smo mislili da će Messi ipak pasti – dogodilo se čudo. Imat ćemo puno toga za ispričati potomcima o ovom finalu, a samo 88.966 sretnika uživo je gledalo kako planet dobiva nogometnog boga - napisali su. 

'Najluđe finale ikad pripalo gaučosima', objavio je Alo.rs. 

 

Komentara 4

KL
Klavocin
08:39 19.12.2022.

Dobro je sinoć rekao ivković, diego je bio mali zeleni, a messi je veliki zeleni. Maknimo suce, šeike, fifu sa strane, ali taj messi je stvarno igrač

PL
plajo
08:04 19.12.2022.

treći Newtonov zakon:"Za svaku akciju postoji jednaka ili suprotna reakcija.“,ili kako bi Budizam rekao "Karma" tj. što u suštini znači da se ovo dogodilo zato što se ono dogodilo, Jer Francuzi su 2018 u finalu protiv Hrvatske došli do titule uz jako dvojbeni "Pitanin" penal kod nerješenog rezultata ,uzgred da kažemo da je sudac tada bio Argentinac, a sad im se dogodilo da baš u finalu igraju protiv Argentinaca i da im se kod nerješenog rezultata dosudi dvojbeni penal protiv njih , i izgubiše ???

DU
Deleted user
03:17 19.12.2022.

Ja sam gledao utakmicu i vidio Mbape-a kako zabija 4 komada. Tog čovijeka treba maknuti iz PSŽa i preseliti u Real.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije