POGLED

Strijelci rade, suci griješe

29.07.2007.
u 17:09

Prošlosezonski prosjek gledatelja u HNL-u bio je tek malo viši od tri tisuće po utakmici. Stoga je ova subota svakako za pohvalu, više od pet tisuća u drugom kolu HNL-a podatak je vrijedan pažnje. No, i da se ne zavaravamo, prednjačio je Dinamo s gotovo 15.000 gledatelja, toliko je plavih drukera došlo u Maksimir jer je Zdravko Mamić odlučio besplatno otvoriti vrata stadiona.

Konačno su krenuli i strijelci, nakon mršavog (osim Dinama) prvoga kola, u drugom su plavi i bijeli napravili veliki posao za statistiku, postigli su 12 golova. Ako u ta dva spomenuta detalja imamo razloga za zadovoljstvo, suđenje nam nije krenulo kako bi trebalo. Ok, suci su ljudi i griješe, ali imati u svakom kolu po jedan jako loš primjer nije dobro. I, na žalost, oba puta zakinut je isti klub, Varteks. Trener Josip Kuže nije to mogao prešutjeti.

Iako sam pobornik poštovanja zakona ili u ovom slučaju kodeksa ponašanja, molio bih da se Kužeu malo progleda kroz prste. Novi je čovjek u Varteksu, doveden radi rezultata i mora biti ogorčen kad dvije utakmice izgubi zbog suđenja. Uzalud mu što će slabi suci biti kažnjeni, bodovi su otišli s klupskoga konta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije