Lijevi bek

Strinić: I Blanka Vlašić dala mi je motiv za što bolji Euro

Ivan Strinić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
20.06.2016.
u 13:43

Ne znam je li utakmica s Češkom bila moja najbolja za analizu, ali i ne zamaram se time. Važno je da je momčad na nivou, a mi smo, osim tih zadnjih petnaest minuta, bili – rekao je Strinić

Uvijek s puno upitnika, valjda je to sudbina Ivana Strinića koji je na dva velika natjecanja, kada je bio lijevi bek, posao odradio bolje od očekivanoga. Tako je bilo na Euru 2012., tako je i sada. Protiv Češke bio je igrač s najviše oduzetih lopti i s najviše dobivenih duela.

– Ne znam je li utakmica s Češkom bila moja najbolja za analizu, ali i ne zamaram se time. Važno je da je momčad na nivou, a mi smo, osim tih zadnjih petnaest minuta, bili. Imali smo grešaka u toj završnici utakmice, dogodilo se i ovo s navijačima, ali sada trebamo ići dalje – rekao je Strinić.

Protiv Španjolske za sigurno drugo mjesto treba nam bod, pobjeda nosi prvu poziciju, a poraz ne znači da se opraštamo od Eura. Puno bi se toga moralo poklopiti da odemo kući. A ima li u hotelu Du Golf de Barriere slaganja kombinacija, zbrajaju li igrači?

Nema kalkulacija. Španjolska je odlična, ali imamo mi svoje adute. Neće biti iznenađenja, predobro se poznajemo – rekao je Strinić.

Otkrio je da je Ante Čačić s njim razgovarao sredinom travnja. Od tog trenutka odigrao je sve utakmice za reprezentaciju. Prije toga bio je samo u mislima.

– Uvijek sam se nadao da ću biti na Euru, a s Čačićem sam razgovarao nakon utakmice Napolija protiv Intera – prisjetio se Strinić.

Njegove kvalitete iznimno cijeni Slaven Bilić, navodno ga je on preporučio Čačiću.

– Čitao sam da je preporuka bila Bilićeva, on zna kako igram. Smetalo mi je kad se podcjenjivački pisalo o meni, pa čovjek sam od krvi i mesa – rekao je Strinić.

Za Euro je imao posebne pripreme, odradio ih je pod paskom Joška Vlašića, trenirao skupa s Blankom.

– Rad s Joškom bio je bitan. Gledao sam i Blankine treninge, i ona mi je dala dodatni motiv – zaključio je Strinić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije