Rasplet engleske lige

Strupar: Nažalost, City drži ključeve u svojim rukama

12.05.2019.
u 12:38

Nedjelja u 16 sati, tada počinje posljednjih 90 minuta engleskoga nogometnog prvenstva. S posebnim zanimanjem gledat će se što rade Manchester City i Liverpool, klubovi koji mogu osvojiti naslov prvaka.

Na dnu tablice sve je jasno, Cardiff, Fulham i Huddersfield su na zadnje tri pozicije, još je jedino nepoznanica hoće li City ili Redsi slaviti.

1/12

Za navijače Liverpoola loša je vijest što City ima bod više i pobijedi li danas kod Brightona postat će prvak.

Da se Brighton nije spasio...

- I ja bih radije da naslov osvoji Liverpool, ne volim klubove koji mogu bilo kad i za koliko god novca kupiti koga god hoće, ne volim klubove kao što su City ili PSG. Pa Guardiola kamo god je došao sve je moguće pokupovao. A Liverpool je ipak nešto drugo - priča nam Branko Strupar koji je osjetio sve čari engleske lige igravši za Derby County.

- Ma Liverpool je spektakl, jednom sam igrao tamo, kad sam izišao na travnjak Anfielda odsjekle su mi se noge. Znam da njihovi navijači čekaju naslov već 30 godina i volio bih da se danas vesele.

Ali, teško će do slavlja?

- Sve ključeve u svojim rukama drži Manchester City, oni ima meč-loptu zbog tog jednog boda prednosti. Igraju protiv Brightona koji baš i nije neka kvaliteta iako će igrati punom snagom jer to je uvijek tako u Engleskoj. Šteta što je Brighton već izborio ostanak u ligi, da se bore za to frcalo bi na sve strane - objasnio je Strupar.

>> Trebaju li očevi, baš kao Zidane, gurati sinove u prvu momčad?

Pobijedi li Liverpool Wolverhampton, imat će 97 bodova, ali ni to mu u slučaju pobjede Cityja neće biti dovoljno.

Čudo u Europi

- To je nevjerojatno, sjećam se da je Guardiola prošle sezone kao malo dijete slavio kad su osvojili 100. bod, a sad će oni imati 98 ako pobijede, a Redsi 97, to je čudesno.

Engleski nogomet popeo se na pijedestal u Europi, nevjerojatno je da dva engleska kluba, Liverpool i Tottenham igraju u finalu Lige prvaka, a druga dva, Chelsea i Arsenal, u finalu Europske lige.

- To je čudo, ali ja sam uvijek govorio da je engleska liga najzahtjevnija na svijetu, s ludim tempom, s duelima, trkom. Kad sam došao u tu ligu, isprva sam bio u šoku. Kad igraš za reprezentaciju, daješ maksimum, a u Engleskoj je svaka utakmica kao da igraš za reprezentaciju, napadaju te s tri strane, strašan je to kontinuirani presing i ne možeš tamo igrati ako nisi jako fizički moćan, a tehnički strašno jak. I takva liga sad je donijela i europske rezultate - zaključio je Branko Strupar.

No, možda se Struparu ipak ostvari želja pa Dejan Lovren s Liverpoolom dođe do naslova.

>> Najskuplji na svijetu! Pogledajte 'zvijer' koju je Cristiano kupio od samo jedne plaće

1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije