pajač pogriješio

Sudačka komisija: 'Awaziem je napravio prekršaj na Petkoviću, a Dinamo je oštećen za još jedan penal!'

Split: Susret 14. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Dinama
Milan Sabic/PIXSELL
23.10.2022.
u 21:20

Plavi su drastično oštećeni na Poljudu jer nije sviran kazneni udarac nakon što je Dino Perić pretrpio prekršaj.

Hajduk i Dinamo odigrali su još jedan uzbudljivi derbi koji je ipak završio miroljubivo (1:1).

Puno se i ovog puta pričalo o suđenju, odnosno dosuđenog i nedosuđenom jedanaestercu za Dinamo. 

Kontrolor za suđenje Super Sport HNL-a, Draženko Kovačić, iznio je stavove sudačke komisije o dva sporna detalja. 

- Situacija koja je prošla ispod radara nama u emisiji i u medijima, također i sucu, a nažalost i VAR sucu koji je imao mogućnost mirno pogledati ovu situaciju iz više kuteva. Na početku se radi o guranju, kasnije o hrvačkom zahvatu, gdje je igrač u bijelom napadača bacio u gol. Ovo hrvanje je trajalo i ovo je evidentno prekršaj. I ranije smo upozoravali na ove situacije gdje igrači u fazi obrane s dvije ruke hvataju napadače. To je prekršaj, ako je u kaznenom prostoru, onda je kazneni udarac i žuti karton. - rekao je u emisiji Studio HNL na televiziji Max Sport o duelu Eleza i Perića, sudac Pajač nije svirao kazneni udarac.

- Radi se opet o hvatanju s dvije ruke, što smo spomenuli u prethodnoj situaciji. VAR se opravdano uključio, to je prekršaj, potezanje s dvije ruke, kazneni udarac i žuti karton. Ovo je propušteni incident, VAR soba je dala sucu da to pogleda u miru. Radi se o kaznenom udarcu. - izjavio je Kovačić o prekršaju Awaziema na Bruni Petkoviću.

Što se tiče potencijalnog prekršaja Šutala nad Livajom u 21. minuti, tu nema govora o kaznenom udarcu.

- To nije prekršaj, nema najstrože kazne, to je čvrst stav sudačke komisije - potvrdio je bio Kovačić.

Standings provided by Sofascore

 

Komentara 32

BA
bacenheider
21:59 23.10.2022.

Evo da doznamo i to i da kmecavci jos jace kmece ali u Splitu je ostecen i pokraden Dinamo,a ne kmecavci!

BJ
bjmaro
21:38 23.10.2022.

Ne treba sada kritizirati suca .Hrabrost je da se usudio svirati i onog jednog. Nekontrolirani pritisak navijača da se mora biti prvak države pod svaku cijenu je kontraproduktivno. Najgore je da jedan dio portala (Dalmatinski portal) stalno podgrijava atmosferu sumnjii i za bilo kakav kiks Hajduka kriv je netko drugi. Na taj način štete Hajduku,nogometu,povećava se mogućnost incidenata itd. Mislim da bi novinari i političari(lokalci) trebali djelovati konstruktivno i tako će pomoć klubu i sportu.

ZG
zg1985
21:40 23.10.2022.

suci su u zadnjih pet kola hajduku poklonili 10 bodova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije