TOČKA NA I

Šuker nije svetac, ali dosta nam je Markovića

Marković Šuker
Goran Stanzl/PIXSELL
18.01.2010.
u 10:53

Zdravko Mamić je apsolutni vladar hrvatskog nogometa, uz pomoć Ivana Brlekovića čuva predsjednika HNS-a iz Bugojna, koji ne namjerava odustati.

Samo biologija i Zdravko Mamić, taj umješni nogometni trgovac, mogu presuditi Vlatku Markoviću, predsjedniku HNS-a! Pa će tako prvi pravnik iz Rusanove 13 dobro proučiti akte, pronaći i najsitniju rupicu u propisima te poslati poruku Davoru Šukeru da je još uvijek 'zelen'.

Nakon što je u Večernjaku u studenome poručio kako u prosincu 2010. godine napušta mjesto predsjednika HNS-a, istog dana napisao sam komentar kako bi to doista bio povijesni i vrlo lijep dan za naš nogomet. No također sam naglasio da je to vrlo vjerojatno još jedna laž, da se predsjednik zafrkava i "da ne bu poletil".

I kada ga mediji propitkuju tko bi bio dobar nasljednik, Marković spominje Bobana i Šukera. Iako zapravo drži figu u džepu, jer što bi on zapravio bio i radio u 73. godini života. Pa tako stalno 'tehnicira' s datum odlaska. O kojem će ionako odlučiti Zdravko Mamić.

A tko bi mogao biti novi predsjednik HNS-a? Najčešće se spominje Zvonimir Boban, koji je živio u Sanaderovoj nemilosti, te bi nedvojbeno bio plebiscitarno dočekan. No Zvone se okrenuo obiteljskom životu, haklu i kartanju s prijateljima, razmišlja i o tome da napiše autobiografiju.

Štimcu odmažu lutanja

Igor Štimac imao je ambiciju biti predsjednikom HNS-a, no to je doživljavao samo kao "bombaški napad" na faraona Vlatka Markovića. I on je neodlučan, ne zna bi li bio predsjednik, bi li vodio Udrugu, ili pak bio izbornik i trener. Zna da ga s kojom god strujom krene prema prvom katu u Rusanovoj 13 čeka palac dolje i medija i puka. Trenutačno se za Markovićevu fotelju najviše zagrijao najveći centarfor kojeg je hrvatski nogomet ikada imao. Zlatna kopačka, planetarno popularni Davor Šuker, koji je među vatrenima imao nadimak i "ministar financija" jer je znao od predsjednika izvući koju deblju premiju, odlučio se uključiti u kampanju i pokušati postati prvi čovjek našeg nogometa. Željko Širić i slavonski lobi nakon godina defenzive zapravo žele kontrolu nad nogometom, a Šuker bi bio prvorazredni brend.

Šuker je još za igračkih dana iskazivao poduzetnički duh, planirao je i otvorio svoju nogometnu akademiju. Pomalo se bavio i trgovinom, investirao je u nekretnine a imao je jedno vrijeme kao i svi bivši veliki igrači malo i menadžerskih sklonosti. Pa se tako, nakon što je za vrijeme karijere prijateljevao s pokojnim Zlatkom Bagarićem i s Krojfom (ne sjajnim nizozemskim virtuzom s brojem 14), zbližio i s Dinom Pokrovcem (koji je također ubijen), brinuo se za karijeru Nike Kranjčara. Od tada ga i nema u nogometnim vodama, u međuvremenu je postao počasni građanin Osijeka, nakon što je jedno krilo Kohorte protestiralo da premalo pomaže svoj matični klub. Uključio se u politčki život, zastupnik je u zagrebačkoj Skupštini kao HDZ-ov kadar.

Šuker otvara sva vrata

Iako Šuker nikako nije svetac, njegova ambicija da postane predsjednik HNS-a ne mora se nužno dočekati đonom. Naime Šuker bi u nogometnom svijetu mogao otvoriti baš svaka vrata, ima gospodarstvenog duha, no uza sebe bi trebao imati jednog kvalitetnog stručnjaka s područja menadžmenta. Ne znam koliko ga zanima sam razvoj našeg nogometa, ali i tu bi dok još HDZ ima neku moć s premijerkom Kosor mogao pokrenuti neke stvari. Da se rješava infrastruktura, da se ulaže u nogometne škole. Naravno, jedna od važnih stvari je i sređivanje sustava natjecanja, stvaranja kvalitetnije i profesionalnije lige. Posla ima pregršt, no bio je veliki igrač, ima rejting u svijetu, a svi smo već preumorni od Markovića. No danas se ulaznica za otmjenu nogometnu ložu kupuje kod Zdravka Mamića.

Komentara 14

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
13:34 18.01.2010.

Suker nije svetac, ali dosta nam je Flaka

Avatar Glina74
Glina74
15:40 18.01.2010.

Največi centarfor nije Šuker nije nikakovi Pršo ili kako se oni zvali po lajavcu FLAKU naš Hrvatski i centarfor i največi igrač je bio i ostače za sva vremena STIJEPAN BOBEK samo je on imao nesreču da je morao igratiati u Beogradu i nije smijeo nigdje iči u inostranstvo jer su ga Komunisti ucijenjivali i držai u Beogradu tek kada je ostario smio je iči van i to u Varšavsku Legiu i u IZRAEL ni kojim slučajem u Madridski REAL jer tamo je bio Franko na vlasti A ja pozivam FLAKA neka se malo više informira o hrvatskom nogometu hrvatski nogomet se je igrao i prije Šukerove i Bobanove ere .Flak otiđi malo u Beograd i popričaj sa BOBEKOM., neka ti on malo obijasni nogomet a ne što ti kopaš po tiima arhivama oa 90 te na ovamo.

OB
-obrisani-
15:56 18.01.2010.

Davor Suker jest najveci Hrvatski Centarfor. Zabio je najvise golova za HRVATSKU. Za HRVATSKU Sukerman nije fulao niti jedan jedanaesterac. A onaj na SPu u Francuskoj kad je dva puta tukao sa krece protiv Rumunja nisam drugu izvedbu mogao niti gledati. Bobek je mozda najveci Jugoslavenski centarfor, ali Hrvatski sigurno nije. Ne znam da li je ikad i zaigrao za Hrvatsku. Naravno nije on kriv. Takve su okolnosti bile. Ali cinjenice su cinjenice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije