UKRAJINA I POLJSKA Bogati Ukrajinac uvjeren u pobjedu

Surkis noć proveo hrabreći se votkom

poljska-txt.jpg
import
18.04.2007.
u 00:17

I sam je priznao da mu nije lako. Možda je Grigorij Surkis malo i zlurado na konferenciji za novinare poljsko-ukrajinske kandidature upozorio na svoju važnost, veličinu, utjecaj:

- Član sam i Uefina Izvršnog odbora, a i zastupam ovu kandidaturu, 85 milijuna ljudi koji žele Europsko prvenstvo 2012. I koji bi ga trebali dobiti. Nadam se da će moji kolege iz Uefe tako odlučiti, da će shvatiti da se nogomet treba razvijati i na istoku. Pa svi znamo da Njemačka, Italija, Španjolska, Engleska, Francuska mogu organizirati Europsko prvenstvo, ali treba dati priliku i istoku - govorio je Surkis.

No, da ipak nije sve lagano ni za njega, priznao je u završnoj rečenici:

- Posljednja noć nikad nije lagana, morat ću popiti čašu votke. Dobro, možda ne jednu, a možda i još malo lobirati - sinoć je, odlazeći u tu posljednju tešku noć rekao prebogati predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza Grigorij Surkis. Čovjek kojeg se jako boje Talijani. I on njih. Hrvatsko-mađarske kandidature ne boji se ni jedni. Možda je i to naša šansa.

Po Surkisovu mišljenju, nitko nema više šanse od njih.

- Prvo poluvrijeme ove utakmice dobili smo kad smo ušli među posljednju trojicu kandidata, sad ostaje ovo drugo, današnje, u kojem želimo pobjednički završiti utakmicu.

Netko je, naravno neslužbeno, spomenuo Surkisov novac i mito. Kako će mu netko od kolega iz Uefina Izvršnog odbora pogledati u oči ako izgubi? Jednostavno, dobije li i jedan glas, svaki će reći da je glasao za njega. Tako su i 32 člana rekla Vlatku Markoviću da su glasali za njega, a dobio je za ulazak u to tijelo 17 glasova. Petnaest ih je lagalo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije