Izbornik BiH

Sušić: Srbija se morala plasirati u Brazil

safet sušić
Foto: Reuters/PIXSELL
07.11.2013.
u 08:31

- Činjenica je je u grupi s njima bila Belgiju, koja je među pet najboljih reprezentacija u svijetu, ali...

Izbornih BiH Safet Sušić u razgovoru za Kurir otkrio je tajnu uspjeha svoje reprezentacije koja se prvi puta u povijesti plasirala na veliko natjecanje.

- Prvi razlog je kvaliteta naših nogometaša. Nemam mnogo igrača, oko 12 ili 13 vrhunskih, najviše 15. Drugi razlog je što smo imali sreću da nas zaobiđu ozljede u kvalifikacijama. Treći, nismo imali nijedan crveni karton i svega sedam žutih u deset utakmica, pa sam na svakoj utakmici mogao računati na najbolje što imam. Četvrti razlog je naša publika.

Razočarala ga je Srbija koja se nije plasirala na SP, Belgija i Hrvatska završile su ispred nje.

- Srbija je razočaranje za sve. Morala se barem do posljednjeg kola boriti za Brazil, a ne ispasti na polovici kvalifikacija. Činjenica je je u grupi s njima bila Belgiju, koja je među pet najboljih reprezentacija u svijetu, ali... Trebalo je nagovoriti Vidića, pričati sa Stankovićem i još nekim igračima. Da je skupila sve najbolje što je imala, Srbija bi otišla u Brazil - zaključio je Sušić.

Komentara 3

BA
Bart812
09:05 07.11.2013.

Safete zaboravio si razlog da u grupi nisi imao neku izrazito jaku reprezentaciju. Nije Grčka za baciti, ali nije na razini Belgije i Švicarske recimo, a da ne spominjemo Španjolsku, Njemačku... A ti tuguj za Srbijom koliko želiš. Da Hrvatska nije imala izbornika kakvog je imala Srbija bi primila pet komada.

C5
c55k93xy11
09:27 07.11.2013.

suncokret

AN
antestolepolez
13:17 07.11.2013.

kako me iritiraju ovi bosanci.. sad prvi put u povijesti države otišli na veliko natjecanje i odmah misle da su prvaci i cijeloj regiji s visoka dijele neke savjete i bacaju svoja mišljenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije