Poljud zove Bölönija

Svaguša je za stranca, Andabak za Šuška, a Kerum za - Mršića

Joško Španjić
Ivana Ivanović
28.10.2010.
u 15:03

Stanko Poklepović i službeno više nije trener Hajduka, potvrdio je sportski direktor Ivica Kalinić. Do imenovanja novog trenera momčad će voditi Joško Španjić.

Stanko Poklepović i službeno više nije trener Hajduka, to je sukus cjelodnevne “sjedeljke” u Poljudu.

Španjić privremeno

– Na žalost, Stanko Poklepović više nije trener Hajduka. Trening će voditi njegov pomoćnik Joško Španjić, a vjerojatno će voditi i utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem. To je sve, neka imena su u optjecaju, ali nemojte inzistirati – rekao je sportski direktor Kalinić.

Ta “neka imena” su se kristalizirala tijekom noći, jutra i poslijepodneva. Konzultacije vodstva bijelih trajale su stalno, ali, zanimljivo, kompletan saziv Nadzornog odbora nije se uspio sastati. Svaguša i društvo uzeli su predah, a prvi kandidat za trenera Hajduka je Rumunj mađarskih korijena Laszlo Bölöni (57).

Igrao je Bölöni u slavnoj momčadi Steaue koja se okitila trofejem Kupa prvaka 1986., a u karijeri je vodio Nancy, reprezentaciju Rumunjske, Sporting iz Lisabona, Rennes, Monaco, Al-Jaziru, te Standard iz Liegea, koji je napustio u veljači ove godine. Bölöni je sa Standardom osvojio prvenstvo Belgije, a još u svibnju bio je kandidat za klupu bijelih. No, tada je Poklepović osvojio Hrvatski kup i drugo mjesto u prvenstvu, pa nije bilo ni govora o mogućoj promjeni na klupi.

Vodstvo bijelih stupilo je u kontakte s Bölönijem, ali ništa nije konkretizirano. Među našim stručnjacima najveći kandidati za uzavrelu Hajdukovu klupu su Ivo Šušak i Stanko Mršić. Šušak je prvi poziv s Poljuda, što je znakovito kada se priča o Poklepovićevoj sudbini, dobio i prije nego što je Hajduk ispao u osmini finala kupa porazom od Istre 1961.

Odluka u trokutu

– Spreman sam za ozbiljne razgovore, nitko me još službeno nije zvao, ali ima nekih naznaka – kazao je Šušak.

Hajduk je sa Stankom Mršićem kontaktirao dok se autobusom vraćao u Vinkovce s dvoboja Inter - Cibalia.

– Nema žurbe, čekaju me utakmice s Cibalijom. Takve odluke ne donose se preko noći – kaže Mršić.

Propadne li opcija s Bölönijem za koju se zalaže Svaguša jer želi trenera stranca, u prvi plan iskače Ivo Šušak. Iskusni strateg velika je želja najvećeg dioničara Hajduka Jake Andabaka, a ništa protiv njegova dolaska nema ni Svaguša, koji cijeni njegov rad. No, Svaguša kao trenera najviše obožava Stanka Mršića, pa će rasplet priče biti vrlo zanimljiv.

O tome koga bi želio za trenera još se nije oglasio ni gradonačelnik Željko Kerum, njegov favorit je Mršić. Iduća noć i dan bit će zanimljivi, u trokutu Kerum - Svaguša - Andabak past će odluka tko će postati novi trener Hajduka.

Komentara 22

Avatar Castro
Castro
15:55 28.10.2010.

Radomir Antic ???

NI
nisde
16:09 28.10.2010.

sigurno onaj mulac slovenac. niti im mourinho ne može pomoći,a kamoli onaj neadretalac stanko mršić koji je gori od poklepovića u izjavama,njemu su pak svi krivi kada izgube.

DU
Deleted user
16:36 28.10.2010.

Neka uzmu Iliju Loncarevica, ako je mogao sa Interom takvu seriju bez poraza nanizat, sta bi tek ucinio sa Hajdukom ...... gdje bi mu bio kraj :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije