najcrnji dani bijelih

Svaguša: Sezona je izgubljena pa će skupi igrači na led

joško svaguša
Ivo Čagalj/24 sata
25.10.2009.
u 19:22

- Radije ćemo igrati s mladima nego ovako. Puno njih ići će na led – rekao je predsjednik Svaguša nakon poraza od Karlovca.

Bio je nekoć jedan grad koji je sebi tepao da je "najsportskiji grad na svitu". Razloga za to je bilo, košarkaši su devedesetih bili prvaci Europe, vaterpolisti također, Hajduk je igrao četvrftinale Lige prvaka, rukometaši su u četvrtfinalu Kupa EHF-a igrali velike utakmice s Kielom...

O Splitu gradu je riječ. O istom Splitu koji je postao sportska kanta za napucavanje. Vaterpolo i rukomet tek životare, sportske perjanice su ragbijaši i bejzbolaši, a subota je donijela jedan od najcrnjih dana u povijesti. Karlovac i Zabok očitali su lekciju Splitu. I svaka im čast.

Sramotni milijunaši

Na kultnim Gripama Zabok je slavio, a ono što Splićane najviše boli je Hajdukov pad u Karlovcu. Bilo je to još jedno sramotno izdanje Hajdukovih milijunaša. U toj momčadi malo tko prima manje od 100 tisuća eura po sezoni, većina ugovora kreće se od 300 do 500 tisuća eura. Te tipove svladao je debitant u prvoligaškom društvu.

Predsjednik Joško Svaguša, koji je kroz tjedan bio u žiži javnosti jer je igračima nabio kaznu od mjesečne plaće za poraz protiv Šibenika, ne može doći sebi.

– Ne znam što više učiniti. Ovo je prava katastrofa. Da ih još jednom kaznim? 'Ajde, neka sada traže sastanak o tome je li kazna previsoka. Sad se vidi da sam bio u pravu kad sam ih kaznio za utakmicu protiv Šibenika. I umjesto da se igrači trude, da me igrom u Karlovcu natjeraju da im smanjim ili čak skinem kazne, oni odigraju ispod svake razine – jada se Svaguša.

Može netko cijeniti ili ne cijeniti predsjednika, ali on je tu. Sposobnost njega i suradnika je neka druga tema. Ali nisu legionari s travnjaka koji svaki mjesec pune džepove ti koji o tome trebaju prosuđivati. Njihovo je da igraju.

– Samo da ovo što prije prođe. Morat ćemo neke staviti na led. Jer, ovo više nema smisla. Radije ćemo u nastavku sezone igrati s mladim igračima nego ovo trpjeti. Sezona je ionako izgubljena – kazuje Svaguša.

Igrači ne pokazuju želju

Iza Hajduka su dva poraza, a stiže Dinamo. Derbi koji već odavno nije derbi, tek se pokoja utakmica odigra s mrvicom neizvjesnosti jer Dinamu se smiješi i peta titula zaredom. Bit će puko ruganje Zagrepčana sa Splićanima.

– Koga će zanimati ta utakmica kad Dinamo stiže s rekordnom prednošću – pita se šef struke Ivica Šurjak.

– U ova dva mjeseca u klubu osjetio sam da ima problema, ali da ih ima ovako mnogo nisam mogao vjerovati. Pa ti momci su jedva čekali da završi utakmica. Ništa ne valja, baš ništa, oni se uopće ne bore za klub, ne pokazuju želju, nema mrvice požrtovnosti – kaže Šurjak.

I on je, poput Svaguše, najavio brojne promjene.

– Morat ćemo nešto učiniti, očito je da ovo ovako neće ići. Ali ruke su nam zavezane, ti visoki ugovori su zaštićeni i mi ih jednostavno moramo isplatiti. Gdje god taknemo, nemoćni smo. A oni na terenu ne uzvraćaju, može ih biti sramota – zaključio je Šurjak.

Komentara 10

Avatar miki67
miki67
20:14 25.10.2009.

Treba jih opet kazniti sa jednom plačom i tako dalje. A kad napuste klub bez love neka igraju amateri ribari i težaci kao što igraju u reprezentaciji Ferskih otoka. Neznam hoče li biti boljih rezulatata ali sigurnot če igrati sa srcem pa če i rezultat vremenom doči. A treba radit i na podmladku.

IC
ICCO
21:44 25.10.2009.

Želio bih vidjeti Hajduk u kojemu igraju samo klinci izašli iz omladinskog pogona kluba i nitko više. Pa neka i 2 godine traje profiliranje momčadi ali bar ćemo znati da su takvi igrači ponosni što nose dres Hajduka i ginutt će na terenu. Poodavno su se Dinamo i Hajduk profilirali kao klubovi manekena i ljenčina zaokupljenih svojim nezasluženim stotinama tisuća eura na svom kontu i bijesnim autima.

OR
ordoABchao
21:38 25.10.2009.

znamo svi koliko su hajduk i štimac bili za ligu 16, pa eto im sad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije