rekordne premije

Svakom članu Elfa 250 tisuća eura za naslov u JAR-u

Novac
Arhivska fotografija
03.03.2010.
u 18:34

Točno 250.000 eura dobit će svaki od 23 člana nogometne reprezentacije Njemačke bude li sastav Joachima Löwa osvojio naslov svjetskih prvaka u Južnoafričkoj Republici.

Premijsku je piramidu u utorak objavilo vodstvo Njemačkoga nogometnog saveza (DFB).

Nijemci će tako za eventualni naslov u Južnoj Africi dobiti identičnu svotu novca koju bi dobili da su slavili na Euru u Austriji i Švicarskoj 2008. godine, na kojem su došli do finala. Finale će im ovog puta donijeti 150.000, a polufinale 100.000 eura. Plasman u četvrtfinale bit će minimalan prag premiranja, a vrijedit će 50.000 eura.

Rekordne premije DFB je postavio za uoči Svjetskog prvenstva u Njemačkoj prije četiri godine. Da su na svom teritoriju osvojili naslov, igračima bi pripalo po 300.000 eura.

Njemački mediji uspoređuju najnoviji premijski program s nagradama koje su ondašnji reprezentativci inkasirali za "Čudo u Bernu", kako je slobodno nazvana pobjeda u finalu SP-a 1954. godine u Švicarskoj nad favoriziranom Mađarskom (3:2). Legendarni kapetan Fritz Walter i suigrači tada su od DFB-a dobili po 2500 maraka nagrade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije