Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EP

Svi žele gledati vatrene na Poljudu: Ulaznice za utakmicu protiv Walesa već rasprodane

Split: Susret Hrvatske i Francuske u Ligi nacija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
12.03.2023.
u 13:09

Veliki interes za hrvatsku reprezentaciju na početku ciklusa kvalifikacija za Euro 2024. u Njemačkoj. Naši će nogometaši nakon toga gostovati u Turskoj.

Iza hrvatske nogometne reprezentacije još je jedno uspješno Svjetsko prvenstvo. Vatreni su u Kataru osvojili broncu, drugu medalju zaredom u mandatu Zlatka Dalića, koji je potvrdio da je naš najuspješniji izbornik u povijesti. No, pred nama su novi izazovi, jer već krajem mjeseca počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Tako 25. ožujka na Poljudu igramo protiv Walesa, a tri dana kasnije gostujemo kod Turske.

Lijepe vijesti stigle su sada uoči našeg prvog dvoboja, u Splitu. Naime, 13 dana prije utakmice protiv Velšana ulaznice su u potpunosti rasprodane. Dakle, očekuje se velika podrška, više od 30 tisuća navijača koji će nogometaše bodriti u pohodu na prve bodove. Prodaja je krenula 3. ožujka putem interneta pa činjenica da ih ni deset dana kasnije više nema potvrđuje koliki interes vlada za utakmicu. 

Hrvatska se nalazi u kvalifikacijskoj skupini D, zajedno s Armenijom, Latvijom, Turskom i spomenutim Walesom. Dakako, favoriti smo, što reprezentacija sigurno želi potvrditi i na terenu. Dalić je u ponedjeljak objavio popis igrača za početak ciklusa, a na njemu se od novih imena našao napadač Benfice Petar Musa. Pretpoziv su, pak, dobili Dion Drena Beljo i Dario Špikić.

U lipnju prošle godine na Poljudu smo ugostili Francusku. Završilo je rezultatom 1:1, a pogodak za nas zabio je Andrej Kramarić iz kaznenog udarca u 83. minuti. Potom smo istog protivnika tjedan dana kasnije na Stade de Franceu porazili s 1:0 golom Luke Modrića, također s bijele točke. 

06.06.2022., stadion Poljud, Split - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 2. kolo, Hrvatska - Francuska. Antoine Griezmann Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Utakmicu s Walesom, koja počinje u 20.45 sati, će prenositi Nova TV.

Što se ogleda s Turcima tiče, na prvo ćemo gostovanje u kvalifikacijama u Bursu, a susret počinje u istom terminu kao i prvi. 

 

Komentara 2

Avatar EU-JOHN
EU-JOHN
14:15 12.03.2023.

Svi žele vrijeđati vatrene na Poljudu: Ulaznice za utakmicu protiv Walesa uz Boga i domoljublje već jajmljene.

DU
Deleted user
16:55 12.03.2023.

Zašto bi hrvatska reprezentacija igrala u Dalmaciji, ne razumijem 🤔🤔

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije