MEĐUNARODNO PRIZNANJE

Svjetski kup u Osijeku bit će kvalifikacijski za OI 2028. Vrhunski gimnastičari stižu u Hrvatsku

Osijek: Svjetski kup u gimnastici DOBRO, Preskok
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/3
02.08.2024.
u 23:55

Tijekom godina primjećivali smo sve ono što nedostaje u organizacijama u drugim zemljama i upravo kod nas u Hrvatskoj pokušavali ispraviti sve te nedostatke koje smo vidjeli negdje dalje, rekao je Vladimir Mađarević, direktor Dobro Svjetskog kupa u Osijeku

Ovih dana nižu se odlične vijesti iz Pariza za hrvatsku gimnastiku. Za sportske rezultate pobrinuli su se Tin Srbić i Aurel Benović. Nakon što je u Gradu svjetlosti održan Izvršni odbor Svjetske gimnastičke federacije stigla je i potvrda novog statusa Svjetskog kupa u gradu na Dravi. U razdoblju od 2025. do 2028. DOBRO Svjetski kup u Osijeku bit će u kategoriji kvalifikacijskih za Olimpijske igre i svjetska prvenstva. Ono na čemu su dugo radili čelnici Hrvatskog gimnastičkog saveza konačno se isplatilo. Svjetski kup u Osijeku ulazi u društvo Kaira (Egipat), Cottbusa (Njemačka), Bakua (Azerbajdžan), Dohe (Katar) i Antalye (Turska).

Svjetska gimnastička federacija odlučila je povećati s četiri na šest broj kvalifikacijskih Svjetskih kupova u sljedećem olimpijskom ciklusu. Novi u ovom društvu su Osijek i Antalya. Ovakva odluka donosi još zanimljivije natjecanje s više vrhunskih gimnastičara i gimnastičarki u dvorani Gradski vrt. Naravno, to je i prilika za hrvatske predstavnike da pred domaćim navijačima stignu do velikih natjecanja. Prisjetimo se, baš putem kvalifikacijskih Svjetskih kupova Aurel Benović izborio je Olimpijske igre u Parizu, a Tini Zelčić nedostajao je samo jedan bod u konačnom poretku za odlazak u Pariz.

Osijek: Svjetski kup u gimnastici DOBRO, Preskok
1/52

– Nakon petnaest godina stiglo je i priznanje Svjetske gimnastičke federacije. Rezultat je to predanog i kvalitetnog rada i organizacije gdje je Osijek stekao ime i postao jedan od najposjećenijih renomiranih Svjetskih kupova iz serije Svjetskih kupova koji nisu bili kvalifikacijski. Dobro je naglasiti da je organizacija Svjetskog kupa u Osijeku u proteklih petnaest godina bila pod paskom ljudi koji se u hrvatskoj gimnastici nalaze u nizu i drugih uloga pa tako nerijetko putuju na velika natjecanja u ulogama trenera, sudaca i u biti gostiju tih drugih organizacija – rekao je Vladimir Mađarević, direktor Dobro Svjetskog kupa u Osijeku, dodavši:

– Tijekom godina primjećivali smo sve ono što nedostaje u organizacijama u drugim zemljama i upravo kod nas u Hrvatskoj pokušavali ispraviti sve te nedostatke koje smo vidjeli negdje dalje. Isto tako Osijek je poznat po nizu inovacija koje svake godine uvodi u sadržaj Svjetskog kupa i na taj način mijenja gimnastički sustav natjecanja i gimnastički svijet. Jedna od takvih inovacija je i javno izvlačenje brojeva u jednom od najljepših parkova u Osijeku. Ove godine podignuli smo i nagradni fond, dvostruko u odnosu na sve ostale kandidate, a i niz drugih stvari od ulaska sportaša kroz razlomljeni portal videozida, tri stolca gdje se očekuju rezultati. Ponudili smo četiri prihvatna aerodroma: Budimpeštu, Zagreb, Beograd i Osijek. Imamo kvalitetnu organizaciju prijevoza gdje autobusi idu svakih pola sata. Vodili smo računa o svim detaljima koji ugađaju sportašima, trenerima i svim sportskim djelatnicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije