Urugvajci za treće mjesto

Tabarez: Teže nam je bilo doći na SP nego ući u polufinale!

'Netherlands\' defender Giovanni van Bronckhorst (L) fights for the ball with Uruguay\'s striker Edinson Cavani during the 2010 World Cup semi-final match between Uruguay and Netherlands on July 6, 20
'PEDRO UGARTE'
07.07.2010.
u 18:17

Nizozemci su postigli pogodak iz zaleđa, što je i snimka pokazala. Bi li bilo drugačije da to nije bio gol? To ne možemo znati, kaže urugvajski izbornik

Nitko ih nije vidio niti kao "dark horse" mundijala, a, iskreno, niti u drugom krugu.

– Meksiko i Francuska su moj izbor za prolaz – rekao je Dado Pršo uoči SP-a.

A Južnoafrikanci?

– Iako su domaćini, neće uspjeti.

– Niti Urugvajci?

– Ne, imaju samo Forlana i Suareza – zaključio je Pršo.

Sve te riječi bih odmah potpisao. Urugvaj mi je ostao negdje u povijesti. U toj 1930. i 1950. godini. Pričali su mi bajke o Juanu Albertu Schiaffinu. I Ćiro Blažević je jednom, sjećam se, rekao da je Schiaffino jedan od najvećih.

Sjećam se Enza Francescolija i Alvara Recobe. Sjajni igrači, ali nisu mogli učiniti ono što je uspio Diego Forlan. Dovesti ih do utakmice za treće mjesto, u Port Elizabethu u subotu.

Nizozemska je u poluzavršnici bila bolja. I imala je sudački "poguranac", drugi gol postignut je iz zaleđa.

Želimo tu broncu

– Bio je ofsajd, ali to je tek snimak pokazao. Je li moglo biti drukčije da to nije bio gol? To ne možemo znati, no da smo imali Suareza, utakmica bi bila drukčija i Nizozemcima bi bilo puno teže – rekao je izbornik Oscar Tabarez.

No, Urugvaj je već bio "dead men walking" protiv Gane. Ali Suarezova ruka i Gyanov promašaj donijeli su prigodu. Urugvaj je nekako ušao u sva srca.

I cijeli crni JAR bio je jučer uz Forlana. Jer ovdje su bijelci Afrikaneri (potomci Nizozemaca koji su se ovdje iskrcali još u 17. stoljeću) i Englezi. A bijeli i crni i danas se samo trebaju, nikako ne vole. I kad je Forlan zabio, vuvuzele su ustreptale, plesali su se afrički plesovi u Johannesburgu.

Ušao je i u naša srca, jer Urugvaj je prilično siromašna zemlja na jugu Južne Amerike. I momčad je to dobrih igrača, bez razvikanih zvijezda. I s jednom ekstra klasom, Diegom Forlanom, koji je sada neutješan.

– Osjećam se beskorisnim jer nisam mogao dati najviše. No, bit ćemo ponosni i želimo tu broncu.

Usrećili urugvajski narod

Urugvajskom izborniku su se nakon poraza miješali ponos i tuga.

– Šteta, jednom ili nijednom dođete u priliku da igrate u finalu SP-a. No, na kraju sam najsretniji jer smo usrećili urugvajski narod, kojemu nije lako. Za četiri godine je nova prilika.

– Ma, teže nam je doći na SP nego na njemu dogurati do polufinala. Južnoameričke kvalifikacije su pakleno teške, to je pokazalo i ovo svjetsko prvenstvo. Pet je momčadi igralo u osmini finala, dakle sve koje su se plasirale.

Ključne riječi

Komentara 3

DC
DC
01:59 08.07.2010.

\"Urugvaj je prilicno siromasna zemlja na jugu Juzne Amerike...\" Cini se da gospodin Flak nije samo nogometna neznalica, jer Urugvaj je uz Cile zemlja s najmanje korupcije na juznoamerickom kontinenentu, i jedna od ekonomski najrazvijenijih zemalja na tom kontinentu (ss visokim BND). Urugvaj je takoder medu 50 drzava svijeta s najvisim standardom zivota. Usput treba napomenuti da 88% Urugvajaca potjece iz Evrope.

OB
-obrisani-
13:46 08.07.2010.

Tabarez: Teže nam je bilo doći na SP nego ući u polufinale! Bilić: Potpuno se slažem sa Tabarezom, jer i nama je bilo lakše stiči do polufinala nego vanka rasturiti Englesku i Ukrajinu..

Avatar poljicanin
poljicanin
17:59 08.07.2010.

I.Flak je ovdje najveci neznalac,cak je za klasu veca budala nego razni Janezi koji stalno pisu iste gluposti.Toliko su glupi da nisu u stanju nesto novo smisliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije