Navijački neredi u BiH

Tajnika Širokog od linča spasila zaštitarska odjeća

Velež - Zrinjski (1)
Foto: Zoran Grizelj/VLM
1/7
22.04.2010.
u 11:29

- Navijači Sarajeva prepoznali su me u loži i pokušali me napasti. Prerušio sam se u zaštitara – rekao je tajnik Širokog Josip Bevanda.

Jučerašnje prvenstveno kolo u Premijer ligi BiH obilježili su navijački neredi u Mostaru i Sarajevu. U mostarskom derbiju u Vrapčićima Velež je ugostio Zrinjski (0:0). Utakmica je zbog navijačkih nereda prekidana tri puta, a na kraju su se fizički obračunali Ultrasi i policija, pri čemu je ozlijeđeno nekoliko gostujućih navijača.

Slično je bilo i na Koševu nakon utakmice Sarajeva i Širokog Brijega (1:1). Navijači domaće momčadi, Horde zla, provalili su na travnjak pokušavajući napasti gostujuće igrače. Ispriječila se policija i zaštitari, ali su huligani bili premoćniji.

Gosti su jedva uspjeli pobjeći u svlačionicu. U rušilačkom pohodu sarajevski su huligani lomili sve pred sobom te pokušali zapaliti svečanu ložu. Teže je ozlijeđeno najmanje deset zaštitara. To je najvjerojatnije povezano s neredima od 4. listopada u Širokom Brijegu koje su također izazvali sarajevski navijači, kada je poginuo Sarajlija Vedran Puljić. Tajnik Širokobriježana Josip Bevanda doživio je neugodno iskustvo u svečanoj loži.

– Kad su huligani provalili na travnjak, rušili su sve pred sobom. Onda su pokušali mene napasti. Sklonio sam se u jedan zahod. Jedan mi je zaštitar dao zaštitarsku odjeću. Riješio sam se "civilne" i to me spasilo od sigurnog linča huligana iz Hordi zla.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
14:44 22.04.2010.

Povod ovim napadima nisu samo navijačke strasti nego mržnja prema Hrvatima koja potiče od samog vrha bosanskih političara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije