TUTTOMERCATO WEB

Talijani o kritiziranom vatrenom: Rebić je misterij. U Bundesligi je postao ono što je mogao biti

italian soccer Serie A match - Bologna FC vs AC Milan
Foto: Alessio Marini/LiveMedia / ipa-agency.net
1/6
21.09.2023.
u 11:52

Bivši reprezentativac slavi svoj 30. rođendan, a povodom toga dobio je tekst od strane talijanskog portala

Bivši hrvatski reprezentativac Ante Rebić danas igra u turskom Bešiktašu i slavi 30. rođendan. Osvajač svjetskog srebra u Rusiji od 2021. i europskog prvenstva više nije dio vatrenih nakon što je kritizirao izbornika Dalića poslije ispadanja od Španjolske u osmini finala. Rebić se nije naknadno ispričao i više nije bio dio izabranog društva.

Talijanski portal TuttomercatoWeb posvetio je tekst Rebiću koji je u karijeri igrao za brojne klubove: Split, Fiorentina, Leipzig, Hellas, Eintracht, Milan te naposlijetku Bešiktaš. Najbolje partije pružao je u Eintrachtu te prve dvije sezone u Milanu, nakon čega je pao u drugi plan. 

VEZANI ČLANCI:

- Dolaskom u Fiorentinu nije mu dobro krenulo, u četiri utakmice postigao je jedan gol. Otišao je na posudbu u Leipzig, gdje mu nikako nije išlo, a klub je tad bio u drugoj Bundesligi. Vratio se u Fiorentinu, koju je u međuvremenu preuzeo trener Paulo Sousa. Sjajan početak, ali ne za Hrvata koji je i dalje bio misterij - smatra TuttomercatoWeb pa nastavlja:

- Gotovo iz očaja otišao je na posudbu u Bundesligu, ovaj put u Eintracht Frankfurt, koji ga je kasnije otkupio za dva milijuna eura, plus 50 posto od iduće prodaje. Ondje je konačno postao što se mislilo da može biti - kompletan napadač, sposoban stvarati prilike. 

- Sezona 2017./2018. bila je njegova jer je igrao u finalu Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, i to kao starter. A postigao je i gol protiv Argentine. Igrač Milana bio je četiri sezone. Vrhunac je imao u prve dvije. No kasniji fizički problemi, plus eksplozija Rafaela Leaa, doveli su do njegova oproštaja i odlaska u Tursku ovog ljeta. Rebić danas slavi 30 rođendan - pišu Talijani.

Komentara 2

DU
Deleted user
12:26 21.09.2023.

jedan od najboljih hrvatskih nogometasa ....a sigurno je najvelikodusniji od svih nogometasa...prava imotska katolicka dusa...ljudina...malo je i to.reci...ante neka te bozji blagoslov prati i sve tvoje..

SS
sokac sa drave
13:59 21.09.2023.

Ante nije nista kriv za reprezentaciju.Onoga trenutka kada je Dalic ubacio u ekipu Vlasica on vise nije bio potreban jer ga je Vlasic otsjekao uzimajuci lopte upucene lijevo za Rebica i ovaj nije vise bez lopti mogao igrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije